IATA: traficul aerian global de pasageri a fost afectat de atacurile din Bruxelles

Data publicarii: 30-05-2016 | Economie

Cererea globala pentru transportul aerian de pasageri a inregistrat in luna aprilie cea mai mica crestere de dupa luna ianuarie 2015, afectata de atacurile din luna martie de la aeroportul international din Bruxelles, transmite Reuters.

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a informat luni că traficul aerian global de pasageri a crescut cu 4,6% în aprilie, în timp ce transportul aerian de marfă a crescut cu 3,2%, după ce atacurile sinucigașe de la aeroportul din Bruxelles au provocat decesul a 16 persoane în luna martie. IATA estimează că în absența impactului atacurilor de la Bruxelles, cererea globală pentru transportul aerian de pasageri ar fi înregistrat o creștere de aproximativ 5%.

Modul în care poate fi îmbunătățită securitatea în transportul aerian va fi unul din principalele subiecte abordate la reuniunea anuală a IATA, care se va desfășura în perioada 1—3 iunie 2016, la Dublin. Tot la această reuniune, directorul general al IATA, Tony Tyler, va da publicității noile estimări revizuite privind profitabilitatea transportului aerian în 2016. Conform precedentelor estimări ale IATA, companiile aeriene din întreaga lume ar urma să înregistreze în 2016 un profit net record de 36,3 miliarde de dolari, iar transportatorii nord americani vor fi responsabili pentru jumătate din suma totală.

Companiile aeriene din întreaga lume profită de pe urma prețului redus al petrolului, însă încetinirea economică și scăderea prețului biletelor reprezintă probleme pentru un sector care operează cu o marjă de profit redusă.

Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) este o organizație care reprezintă aproximativ 260 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: