Metrorex: Inceperea executiei Magistralei 6 este estimata pentru 2017; valoarea investitiei, 5,9 miliarde lei
Data publicarii: 17-06-2016 | EconomieLucrarile la Magistrala 6 de metrou, care va asigura legatura cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni, ar putea incepe in 2017, investitia urmand sa ajunga la aproape 5,9 miliarde de lei (TVA inclus).
Potrivit unui comunicat al Metrorex, remis vineri AGERPRES, proiectul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București — Ilfov (PMUD) 2016 — 2030, în acest moment documentația proiectului aflându-se pe circuitul procedurii de aprobare prin Hotărâre de Guvern.
"Metrorex informează publicul călător asupra stadiului investiției prioritare 'Magistrala 6 de metrou — legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă — Otopeni'. Demararea etapei de execuției a Magistralei 6 de metrou este estimată pentru anul 2017. Având în vedere că Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București — Ilfov reprezintă un document de referință pentru prioritizarea investițiilor din Programul Operațional Infrastructura Mare 2016 — 2030, prioritizare ce are ca și element esențial gradul de maturitate al proiectelor, Magistrala 6 de metrou este unul dintre cele mai avansate proiecte din punct de vedere al pregătirii documentației necesare acestei etape", afirmă Metrorex, în comunicat.
Acțiunile cuprinse în calendarul elaborat de Metrorex pentru anul 2016 sunt: aprobarea prin Hotărâre de Guvern a indicatorilor tehnico — economici ai proiectului, aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă București — Ilfov, demararea și depunerea aplicației pentru finanțarea din fonduri externe nerambursabile și demararea acțiunilor specifice etapei de licitație pentru lucrările de structură.
Oportunitatea realizării investiției a fost stabilită în conformitate cu planurile generale de dezvoltare ale sistemului de transport public al orașului, propuse și justificate în "Strategia globală pentru dezvoltarea și modernizarea transportului cu metroul în București 2008 — 2030".
Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 kilometri și va cuprinde 12 noi stații, cu următoarele denumiri: Stația 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroport Otopeni.
Pentru pregătirea și implementarea proiectului a fost semnat un acord de împrumut (martie 2010) între Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Japoneză de Cooperare Internationala (JICA), în valoare de 41,870 miliarde de yeni. Valoarea împrumutului asigură finanțarea serviciilor de consultanță, proiectare, supervizare lucrări și parțial valoarea lucrărilor pentru execuția structurii de rezistență (33%).
Noua magistrală de metrou va crește atractivitatea transportului subteran prin diminuarea duratei de deplasare pe coridorul deservit, va contribui la protecția mediului înconjurător prin reducerea poluării (gaze de eșapament, zgomot, vibrații) și va oferi un nivel de servicii la standarde europene.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online