Metrorex: Inceperea executiei Magistralei 6 este estimata pentru 2017; valoarea investitiei, 5,9 miliarde lei
Data publicarii: 17-06-2016 | EconomieLucrarile la Magistrala 6 de metrou, care va asigura legatura cu Aeroportul International Henri Coanda - Otopeni, ar putea incepe in 2017, investitia urmand sa ajunga la aproape 5,9 miliarde de lei (TVA inclus).
Potrivit unui comunicat al Metrorex, remis vineri AGERPRES, proiectul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București — Ilfov (PMUD) 2016 — 2030, în acest moment documentația proiectului aflându-se pe circuitul procedurii de aprobare prin Hotărâre de Guvern.
"Metrorex informează publicul călător asupra stadiului investiției prioritare 'Magistrala 6 de metrou — legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă — Otopeni'. Demararea etapei de execuției a Magistralei 6 de metrou este estimată pentru anul 2017. Având în vedere că Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București — Ilfov reprezintă un document de referință pentru prioritizarea investițiilor din Programul Operațional Infrastructura Mare 2016 — 2030, prioritizare ce are ca și element esențial gradul de maturitate al proiectelor, Magistrala 6 de metrou este unul dintre cele mai avansate proiecte din punct de vedere al pregătirii documentației necesare acestei etape", afirmă Metrorex, în comunicat.
Acțiunile cuprinse în calendarul elaborat de Metrorex pentru anul 2016 sunt: aprobarea prin Hotărâre de Guvern a indicatorilor tehnico — economici ai proiectului, aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă București — Ilfov, demararea și depunerea aplicației pentru finanțarea din fonduri externe nerambursabile și demararea acțiunilor specifice etapei de licitație pentru lucrările de structură.
Oportunitatea realizării investiției a fost stabilită în conformitate cu planurile generale de dezvoltare ale sistemului de transport public al orașului, propuse și justificate în "Strategia globală pentru dezvoltarea și modernizarea transportului cu metroul în București 2008 — 2030".
Magistrala 6 de metrou va avea un traseu de 14,2 kilometri și va cuprinde 12 noi stații, cu următoarele denumiri: Stația 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I. C. Brătianu, Aeroport Otopeni.
Pentru pregătirea și implementarea proiectului a fost semnat un acord de împrumut (martie 2010) între Ministerul Finanțelor Publice și Agenția Japoneză de Cooperare Internationala (JICA), în valoare de 41,870 miliarde de yeni. Valoarea împrumutului asigură finanțarea serviciilor de consultanță, proiectare, supervizare lucrări și parțial valoarea lucrărilor pentru execuția structurii de rezistență (33%).
Noua magistrală de metrou va crește atractivitatea transportului subteran prin diminuarea duratei de deplasare pe coridorul deservit, va contribui la protecția mediului înconjurător prin reducerea poluării (gaze de eșapament, zgomot, vibrații) și va oferi un nivel de servicii la standarde europene.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice