Ministrul de Finante George Osborne spune ca Marea Britanie este pregatita pentru Brexit

Data publicarii: 27-06-2016 | Economie

Ministrul britanic de Finante, George Osborne, a declarat luni ca economia britanica este gata sa faca fata turbulentelor provocate de decizia de a parasi Uniunea Europeana, transmite Reuters.

În prima sa declarație publică de după referendumul de săptămâna trecută, la care 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului, George Osborne a spus că este în contact permanent cu guvernatorul Băncii Angliei, Mark Carney, și că există planuri de rezervă pentru a face față efectelor votului privind ieșirea din Uniunea Europeană.

"Suntem pregătiți pentru neașteptat și suntem echipați pentru tot ceea ce se va întâmpla", a declarat George Osborne.

Ministrul britanic de Finanțe a adăugat că finanțele publice vor avea de suferit ca urmare a votului privind ieșirea din Uniunea Europeană, dar a subliniat că noi măsuri fiscale nu vor fi propuse până când un nou prim ministru va prelua atribuțiile, la toamnă. Anterior, premierul David Cameron a anunțat că va demisiona în urma referendumului de joi.

"Vor trebui luate măsuri pentru a face față impactului asupra finanțelor publice, dar este rezonabil să așteptăm până vom avea un nou prim ministru care să hotărască", a declarat ministrul britanic de Finanțe, într-o conferință de presă.

În ceea ce privește activarea articolului 50 privind ieșirea din Uniunea Europeană, George Osborne a apreciat că acest lucru ar trebui făcut doar la momentul oportun, dar că economia britanică este pregătită să facă față acestei decizii.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: