Brexit: Guvernul va majora taxele si va reduce cheltuielile (George Osborne)

Data publicarii: Astazi, 28-06-2016 | Economie

Marea Britanie va trebui sa majoreze taxele si sa reduca cheltuielile, pentru a face fata dificultatilor economice provocate de votul pentru iesirea tarii din Uniunea Europeana (Brexit), a declarat marti ministrul britanic de Finante, George Osborne, intr-un interviu acordat BBC, transmite Reuters.

"Vom face tot posibilul pentru a furniza securitate fiscală populației, vom arăta țării și întregii lumi că Executivul poate cheltui pe măsura bugetului", a explicat Osborne. Întrebat dacă asta implică majorarea taxelor și reducerea cheltuielile, ministrul britanic de Finanțe a răspuns: "Categoric, da"

George Osborne a avertizat: "Suntem într-o perioadă prelungită de ajustări economice în Marea Britanie. Ne ajustăm la viața din afara UE și nu va fi atât de roz ca viața în interiorul UE".

Luni, agențiile de evaluare financiară Fitch Ratings și Standard & Poor's au revizuit în scădere ratingul suveran al Marii Britanii și au avertizat că ar putea urma alte retrogradări, deoarece votul pentru ieșirea țării din UE (Brexit) va afecta economia.

De asemenea, Fitch a înrăutățit perspectiva de creștere a economiei Regatului Unit în 2017 și 2018 la 0,9% pentru ambii ani, de la estimarea precedentă de 2%.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: