Romania, locul 60 privind performanta logistica (Banca Mondiala)

Data publicarii: 30-06-2016 | Economie

Romania ocupa locul 60 privind performanta logistica din cele 166 de state incluse in indicele de performanta logistica al Bancii Mondiale (BM), publicat joi in cadrul raportului bianual "Conexiuni pentru Competitivitate in 2016: Logistica Comertului in Economia Mondiala".

Pentru al treilea an consecutiv Germania este pe primul loc, urmată de Luxemburg, Suedia și Olanda. Cel mai scăzut indice de performanță logistică se înregistrează în Siria, afectată de războiul din ultimii ani.

Pentru prima dată din 2007, progresele privind performanța logistică au încetinit în statele dezvoltate ale lumii, în timp ce țările emergente, care au implementat măsuri cuprinzătoare, continuă să-și îmbunătățească performanțele, se arată în raportul Băncii Mondiale.

Raportul a fost realizat pe baza datelor unui studiu la care au participat peste 1.200 de profesioniști din domeniul logisticii și analizează nivelul performanței lanțului de furnizare, inclusiv infrastructura, calitatea serviciilor și seriozitatea livrărilor.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: