Franta: Numarul turistilor a scazut cu 10% in iulie, din cauza atacurilor teroriste

Data publicarii: 07-08-2016 | Economie

Numarul de innoptari ale turistilor in hotelurile franceze a scazut cu 10% in iulie, comparativ cu perioada similara din 2015, deoarece vizitatorii din afara Europei au fost descurajati de recentele atacuri teroriste, a declarat ministrul Turismului, Matthias Fekl, intr-un interviu acordat publicatiei Le Journal du Dimanche, transmite Reuters.

Industria turismului din Franța, un motor important de creștere al economiei, se confruntă cu probleme după atacurile din noiembrie de la Paris, soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți. Temerile turiștilor au fost amplificate și de atacul din iulie 2016 de la Nisa, soldat cu 85 de morți.

Turiștii străini care cheltuiau sume mari de bani în Franța, cum ar fi cei din SUA, Asia și statele din Golf, au fost în special descurajați de atacuri, a spus Matthias Fekl. Acesta a adăugat că vizitatorii din alte state europene, care reprezintă 80% din turiștii străini, încă vin în Franța.

În primul semestru din 2016, numărul de înnoptări ale turiștilor în hotelurile franceze a scăzut cu 10%, comparativ cu perioada similară din 2015, a precizat Fekl, care a explicat, totodată, că un impact semnificativ s-a resimțit cel mai mult în Paris și în regiunile din jurul capitalei, în timp ce în alte zone numărul de turiști a crescut cu 2%, în primele șase luni din acest an.

Activitatea slabă din turism a contribuit la scăderea profitului operațional al grupului francez AccorHotels, în primul semestru din acest an, în timp ce operatorul aerian Air France — KLM se așteaptă la un declin al veniturilor în iulie și august, parțial din cauza situației din Franța.

De asemenea, turismul a fost afectat de protestele violente de anul acesta înregistrate pe străzile din Franța și de creșterea numărului de jafuri împotriva vizitatorilor asiatici.

Sursa: Agerpress