Konieczny (Fondul Proprietatea): Romania este cea mai atractiva piata de frontiera din Europa de Est
Data publicarii: 01-09-2016 | EconomieRomania este cea mai atractiva piata de frontiera din Europa de Est, existand "chilipiruri" din punct de vedere al evaluarilor, randamente ridicate ale actiunilor si perspective bune pentru oferte publice initiale ale unor companii de stat, dar si private, a declarat Greg Konieczny, manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, intr-un interviu publicat pe blogul lui Mark Mobius, presedinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group.
"Dintre piețele de frontieră din Europa de Est, cea mai atractivă din punctul nostru de vedere este România. Există chilipiruri din punct de vedere al evaluărilor, randamente ridicate ale acțiunilor și perspective bune pentru oferte publice inițiale ale unor companii de stat, dar și private. Produsul intern brut a avut o evoluție solidă în ultimii ani, iar în primul semestru din 2016 a înregistrat o creștere de 5%, ceea ce plasează România în poziția de a deveni economia cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană (UE)", a spus Konieczny.
El a reamintit că Fondul Proprietatea a fost înființat pentru a-i despăgubi pe românii ale căror proprietăți au fost confiscate de fostul regim comunist.
"Fondul este cel mai mare fond de investiții închis din regiune, iar după listarea sa la Londra a devenit al cincilea cel mai mare fond de pe această piață. Ceea ce face fondul unic, din moment ce România este încă o piață de frontieră, este mărimea sa în termeni de active comparativ cu piața locală de capital. Fondul deține participații minoritare în cele mai mari și mai importante companii de stat și private românești din sectoarele energie și infrastructură. Peste jumătate din portofoliu este reprezentat încă de companii nelistate, astfel că Fondul oferă o expunere interesantă pe acele companii și pe România", a mai afirmat directorul de Strategii de Specialitate la Templeton Emerging Markets Group.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?