Proteste in Franta pentru a salva uzina Alstom unde a fost construit TGV-ul
Data publicarii: 15-09-2016 | EconomieSute de persoane au protestat joi la Belfort, estul Frantei, pentru a salva de la inchidere o uzina istorica a grupului feroviar Alstom, in timp ce in paralel alte proteste se desfasoara in mai multe orase din Franta impotriva politicii sociale a Guvernului, transmite AFP.
"Alstom este Belfort. Belfort este Alstom". Sub acest slogan 700 de persoane, potrivit poliției, 1.000 potrivit organizatorilor au protestat la această uzină unde Alstom a demarat activitățile în 1879 înainte de a produce prima sa locomotivă cu aburi în 1880 și primul tren de mare viteză (TGV) în 1978.
În lipsa comenzilor suficiente, conducerea companiei a anunțat săptămâna trecută că va pune capăt producției la uzina de la Belfort până în 2018, dar s-a angajat să transfere aproximativ 400 de locuri de muncă la alte uzine din Franța.
Având în vedere apropierea alegerilor prezidențiale, Guvernul socialist, criticat deja pentru că nu face suficient pentru a stopa dezindustrializarea în Franța, a demarat discuții pe toate fronturile în încercarea de a opri închiderea uzinei de la Belfort. Statul francez, care deține 20% din drepturile de vot în Consiliul de Administrație al Alstom, caută în special actori care să facă comenzi în Franța.
La nivel național, sindicatele au făcut un apel la greve și manifestații în totaă Franța, împotriva unei reforme a dreptului muncii, votată în vară de Parlamentul de la Paris, după mai multe luni de proteste. Actul legislativ are drept obiectiv fluidizarea pieței muncii într-o țară în care rata șomajului este de 10%, însă criticii acuză legea că este prea favorabilă angajatorilor în detrimentul salariaților.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza