Directorul Airbus nu exclude posibilitatea unor restructurari de personal

Data publicarii: Astazi, 19-09-2016 | Economie

Directorul general al constructorului aeronautic european Airbus Group, Tom Enders, a refuzat luni sa excluda varianta unor restructurari de personal, ca raspuns la informatiile aparute anterior in cotidianul Financial Times, potrivit carora in luna octombrie Airbus va anunta un plan de restructurari, transmite AFP.

Sursa foto: www.airbusgroup.com

"Nu poți exclude nimic atunci când vorbești de eficacitate și de sinergii însă analizăm toate acestea, ne gândim la modalitățile pentru a ne reduce costurile și structurile pentru a fi mai eficienți", a declarat Tom Enders.

Separat, Enders a declarat pentru Bloomberg că Airbus își va restructura echipa managerială și structura organizațională pentru a reduce costurile și a elimina dublarea rolurilor și funcțiilor. "Măsurile destinate îmbunătățirii competitivității nu vizează doar nivelul inferior. Este și o sarcină permanentă la nivelul structurilor companiei, sediilor generale etc. Trebuie să fim cât mai eficienți posibil", a spus Tom Enders.

Grupul Airbus a avut mult timp o structură organizațională particulară cu două cartiere generale și doi directori generali, pentru a reflecta componentele sale franco-germane. Chiar și după ce grupul a adoptat o structură unitară, principala divizie a grupului care produce avioane de pasageri este atât de mare încât domina restul grupului și are o structură managerială paralelă cu cea a grupului.

Pe lângă avioane de pasageri, grupul Airbus produce elicoptere, avioane de vânătoare și echipamente de apărare. Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiție de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind așteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

Sursa: Agerpress