Tobescu (RATB): Cazul controlorilor RATB implicati in incidentul din tramvai va fi tratat cu maxima exigenta

Data publicarii: 26-09-2016 | Economie

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a demarat cercetarea disciplinara in cazul controlorilor implicati in incidentul din tramvai, de sambata, iar sanctiunile vor putea merge pana la desfacerea contractului de munca, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al Regiei, Constantin Tobescu.

"Ne-am autosesizat luni, după vizionarea filmulețului postat pe facebook. A fost demarată cercetarea disciplinară în cazul controlorilor implicați în evenimentul din data de 24 septembrie. Cercetarea va fi făcută extrem de atent, astfel încât sancțiunea va fi foarte severă, adică se va merge până la desfacerea contractului de muncă. Nu este tolerată o astfel de situație. Este inacceptabil ceea ce se întâmplat și, repet, cazul ca fi tratat cu maximă exigență", a subliniat Tobescu.

Acesta a precizat că este regretabil ceea ce s-a întâmplat, în condițiile în care, în ultima perioadă, RATB a inițiat o campanie pentru schimbarea imaginii regiei și a percepției asupra controlorilor.

"După toate această campanie pe care am făcut-o pentru schimbarea imaginii RATB, a percepției față de controlorii RATB, pe care i-am dotat cu veste și ne-am dorit o altă atitudine de la ei, cu cursuri de perfecționare, după ce am inițiat pe zona aceasta mai multe programe, iată că mai vine și un astfel de caz care te dă peste cap. Este regretabil ceea ce s-a întâmplat deoarece, după introducerea acestui element de identificare vizual — vesta — chiar a scăzut numărul sesizărilor, iar de o lună și ceva nici nu au mai fost pe zona de control. Acest caz pătează eforturile pe care le întreprindem în această zonă. Vrem și ne-am propus să îmbunătățim relația între RATB și călători. Au fost inițiate programe de perfecționare printre șoferi și controlori tocmai pentru a schimba mentalitatea vizavi de imaginea RATB", a explicat Tobescu.

Într-un tramvai RATB, sâmbătă, a avut loc o altercație între o controloare de bilete și doi călători. Într-un filmuleț postat pe facebook, se vede cum o controloare se ceartă cu o tânără, care probabil că nu avea bilet. Un alt călător îi ia apărarea tinerei și au loc mai multe schimburi de replici. Ulterior, în momentul coborârii celor doi, angajata RATB încearcă să îl lovească pe bărbat, cu piciorul.

Sursa: Agerpress