Camera: Comisiile juridica si de buget au dat raport de adoptare proiectului privind conversia creditelor in franci elvetieni

Data publicarii: 10-10-2016 | Economie

Comisiile juridica si pentru buget ale Camerei Deputatilor au decis luni ca bancile sunt obligate sa faca conversia in lei pentru creditele de maximum 250.000 de franci elvetieni la data contractarii.

Cele două comisii au dat raport de adoptare proiectului de lege privind conversia creditelor în franci elvețieni cu o serie de amendamente.

Potrivit acestora, pentru soldurile rămase din împrumuturile în franci elvețieni ale cetățenilor persoane fizice, băncile sunt obligate să facă conversia în lei. Conversia se face la cursul de schimb al BNR de la data încheierii contractului și se va realiza prin act adițional agreat de consumator.

Deputații au stabilit ca nu toți cetățenii care au luat credite în franci elvețieni să beneficieze de această lege, ci doar cei care au rata de îndatorare de 50% din venitul net, la data analizei solicitării de conversie.

S-a decis de asemenea să se aplice conversia doar creditelor de maximum 250.000 de franci elvețieni, la data la care s-a semnat contractul.

Raportul urmează să intre marți în dezbatere și la vot în plenul Camerei Deputaților.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: