Provincia Guangdong, zona cu cei mai multi miliardari chinezi, deschide un Birou de reprezentare turistica in Bucuresti
Data publicarii: 17-10-2016 | EconomieTurismul romanesc, ca si alte sectoare economice, are nevoie de investitiile chinezesti, iar realizarea de parteneriate si infratiri intre localitatile din cele doua tari ar putea fi un fundament solid pentru dezvoltarea economica, a declarat, luni, Aurelian Gogulescu, vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), la Forumul de Afaceri Romania - China.
"Aceasta este cea mai puternică și reprezentativă delegație din domeniul turismului. Cred că este un semnal extrem de convingător din partea partenerilor chinezi pe domeniul turismului, dar și pentru interesul pe care îl acordă României în general. Guangdong este extrem de bogată fiind provincia cu cel mai mare număr de miliardari din China. CCIR a avut, de altfel, o colaborare cu reprezentanții provinciei Guangdong încă din anul 2007. Tema principală a conferinței este turismul, o componentă importantă a economiei, pe care noi trebuie să o luăm serios în calcul atunci când vorbim de balanța schimburilor economice dintre România și China, dar mai ales în speranța micșorării deficitului comercial", a spus Aurelian Gogulescu.
Demnitari și oameni de afaceri din provincia Guangdong, prezenți la Forumul economic, de comerț și turism, au anunțat, cu acest prilej, deschiderea oficială a unui Birou de reprezentare turistică în București, începând cu data de 17 octombrie 2016.
"Înființăm astăzi un birou de reprezentare turistică în București, ca parte a unui program de dezvolare activă a turismului reciproc. România este o destinație dorită de oamenii din Guangdong. Anul trecut, 6.100 de români au vizitat provincia Guangdong, iar 1.500 de locuitori ai provinciei au plecat spre România. Investitorii chinezi din Guangdong au nevoie de o îmbunătățire continuă a mecanismului de colaborare pentru consolidarea fundamentului de colaborare, precum protecția investițiilor", a spus Zhao Yufang, senior consilier al Guvernului Provinciei Guangdong.
Provincia Guangdong oferă accesul la o piață de peste 100 de milioane de locuitori și se află pe locul I în China în ceea ce privește PIB-ul regiunii, acesta reprezentând 11% din PIB-ul țării.
"Piața chineză este o piață prioritar terghetată de autoritatea română de turism. Călătorii chinezi care au petrecut vacanțe în afara țării au cheltuit în străinătate, în 2014, 165 de miliarde de dolari. Am programat să organizăm info-tripuri cu turoperatori importanți din China și desigur din provincia Guangdong", a spus președintele Autorității Naționale de Turism (ANT), Anca Pavel Nedea.
CCIR a organizat luni Forumul de Afaceri România-China în parteneriat cu Departamentul de Comerț al Provinciei Guangdong din Republica Populară Chineză, eveniment la care au participat circa 100 de oameni de afaceri și reprezentanți ai autorităților din provincia Guangdong.
"Au trecut aproape 70 de ani de când s-au stabilit relații diplomatice între China și România. Colaborările economice și comerciale sunt foarte importante în conjunctura foarte nefavorabilă în care economia mondială își revine cu greu iar comerțul mondial crește lent. Comerțul bilateral între România și China a fost, anul trecut, de 4,5 miliarde de dolari. China a devenit astfel al XI-lea partener comercial al României și cel mai important din afara UE. În primele 7 luni ale anului acesta, volumul total al comerțului bilateral a ajuns la 3,6 miliarde de dolari, în creștere cu 5,6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Firmele chineze doresc să investească în România și urmăresc atent proiectele mari de infrastructură, inclusiv feroviară", a precizat Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineză în România.
Printre domeniile de interes pentru acest Forum au fost turismul, materiale de construcții, industria chimică, industria mobilei, industria auto, electronice, IT & C, industria alimentară.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice