Aproape 18.000 de locuinte din Capitala, cu o valoare totala de piata de 1,2 miliarde de euro, de vanzare la tIMOn

Data publicarii: 17-10-2016 | Economie

Oferta editiei de toamna a Targului Imobiliar National - tIMOn aduce 18.000 de locuinte din Capitala, dintre care 15.300 de apartamente si 2.700 de vile, cu o valoare totala de piata de aproape 1,2 miliarde de euro, se arata intr-un comunicat al organizatorilor, remis luni AGERPRES.

Circa 80% din oferta tIMOn, care se va desfășura de joi până duminică în Piața Constituției din București, are prețuri sub 80.000 de euro.

Față de ediția din toamna anului trecut, valoarea ofertei este mai mare cu circa 200 milioane de euro, respectiv cu 20%, pe fondul creșterii numărului de ansambluri promovate la târg, dar și ca urmare a schimbării structurii noilor proiecte din punct de vedere al tipurilor de locuințe construite.

Din punct de vedere al structurii ofertei de la tIMOn, locuințele cu două și trei camere sunt preponderente în ansamblurile promovate, apartamentele cu 3 camere revenind astfel în ofertele vânzătorilor, după ce în ultimii ani, proiectele noi includeau mai ales locuințe cu una și două camere, având în vedere presiunile exercitate de scăderea veniturilor și accesul dificil la piața creditelor.

"La tIMOn este prezentă cea mai mare parte a ofertei de pe piața din București, proiecte dezvoltate deja, în construcție și care urmează să fie construite, deci putem face o radiografie a pieței rezidențiale locale. Putem să vedem trenduri pe piață legate în special de strategiile dezvoltatorilor de noi locuințe. Dacă în ceea ce privește prețurile nu vedem modificări semnificative, ci doar fluctuații punctuale care nu afectează piața, dezvoltatorii și-au adaptat oferta la noile cerințe, pe fondul încrederii consumatorilor", a precizat Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn.

Aproape 80% din apartamentele cu două camere disponibile la vânzare la tIMOn au prețuri de până în 75.000 euro.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: