Opt din zece utilizatori romani de dispozitive mobile efectueaza plati cu ajutorul acestora (studiu)
Data publicarii: 17-10-2016 | EconomieRomania se afla pe locul sapte din 19 tari europene ca pondere a persoanelor care efectueaza plati de pe dispozitive mobile, cu opt din zece utilizatori care platesc sau isi gestioneaza banii cu ajutorul acestora, reiese din studiul Visa "Platile digitale in 2016".
"România se află pe locul șapte la nivel european cu cea mai mare pondere a persoanelor care plătesc de pe dispozitive mobile. (...) În România, opt din zece utilizatori de dispozitive mobile (79%) efectuează plăți sau își gestionează banii cu ajutorul acestora. Peste jumătate dintre aceștia (57%) achiziționează bunuri de mare valoare, cum ar fi produse electronice sau vacanțe, iar aproape două treimi (64%) își plătesc facturile de pe dispozitive mobile", reiese din studiul citat.
Potrivit documentului, în Europa, numărul consumatorilor care utilizează în mod regulat un dispozitiv mobil — smartphone, tabletă sau wearable — pentru a plăti bunuri și servicii s-a triplat în ultimul an, de la 18% la 54%.
Primele zece țări în care plățile mobile sunt cel mai răspândite se încadrează în două categorii: piețe în curs de dezvoltare, cum ar fi Turcia și România, care au renunțat la metodele de plată tradiționale pentru a adopta mai rapid noile tehnologii, și piețe dezvoltate, în special țările nordice, care adoptă noile tehnologii în ritmuri diferite.
Din studiu mai reiese faptul că, la nivelul Europei, utilizatorii tehnologiei contactless sunt mai deschiși să adopte metode de plată mai noi decât cei care nu utilizează carduri contactless.
"Adoptarea tehnologiei contactless a avut un impact considerabil asupra schimbării de percepție în ceea ce privește plățile digitale, care au intrat în obișnuința consumatorilor. Utilizarea cardurilor contactless pe scară largă îi ajută pe utilizatori să adopte treptat cele mai noi modalități de plată", a declarat Cătălin Crețu, director general al Visa Europe pentru România, Croația, Malta și Slovenia.
Studiul indică faptul că, în rândul tuturor grupelor de vârstă, plățile contactless au devenit obișnuință. În România, 42% dintre respondenți au declarat că au folosit cardul contactless de debit sau de credit pentru a face plăți anul acesta.
Per total, 38% dintre participanții la studiu declarau anul trecut că nu au utilizat niciodată un dispozitiv mobil pentru a face plăți și nici nu intenționau. În prezent, numărul acestora a scăzut la 12%.
Studiul 'Plățile digitale în 2016' a fost realizat în mediul online, în perioada august-septembrie 2016, în 19 țări din Europa, printre care și România. Numărul total al participanților la studiu a fost de 36.843 consumatori, adică aproximativ 2.000 de respondenți din fiecare țară.
Țările participante la studiu sunt Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Israel, Italia, Olanda, Norvegia, Polonia, România, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Turcia și Marea Britanie.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online