ASF majoreaza la 6,07 milioane de euro limita de despagubire pentru vatamari corporale si decese, din 2017

Data publicarii: 21-10-2016 | Economie

Limita de despagubire pentru vatamari corporale si decese urca din 2017 la 6,07 milioane de euro fata de 5 milioane de euro in 2016, potrivit unui proiect de Norma privind asigurarile auto din Romania, postat pe pagina de internet a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

De asemenea, pentru pagubele materiale produse în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita de despăgubire se stabilește la un nivel de un milion de euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieței valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Națională a României.

Conform proiectului, din 2017, limita de despăgubire pentru pagubele materiale va urca la 1,22 milioane de euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieței valutare la data producerii accidentului, comunicat de BNR.

Pentru vătămări corporale și decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita de despăgubire se stabilește la un nivel de 5 milioane de euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieței valutare la data producerii accidentului, comunicat de BNR. Din 2017, limita de despăgubire pentru pentru vătămări corporale și decese urcă la 6,07 milioane de euro, echivalent în lei.

De asemenea, în proiect se precizează că, în cazul în care în același eveniment au fost prejudiciate mai multe persoane și valoarea totală a prejudiciilor depășește limitele de despăgubire specificate în contractul RCA, despăgubirea va fi stabilită în funcție de cota-parte din valoarea prejudiciului care revine fiecărei persoane îndreptățite la despăgubire pentru prejudiciile suferite în același accident.

Proiectul a fost pus în dezbatere publică, iar propunerile, observațiile sau comentariile se pot trimite instituției până la data de 29 octombrie 2016.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: