ASF majoreaza la 6,07 milioane de euro limita de despagubire pentru vatamari corporale si decese, din 2017
Data publicarii: 21-10-2016 | EconomieLimita de despagubire pentru vatamari corporale si decese urca din 2017 la 6,07 milioane de euro fata de 5 milioane de euro in 2016, potrivit unui proiect de Norma privind asigurarile auto din Romania, postat pe pagina de internet a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).
De asemenea, pentru pagubele materiale produse în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita de despăgubire se stabilește la un nivel de un milion de euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieței valutare la data producerii accidentului, comunicat de Banca Națională a României.
Conform proiectului, din 2017, limita de despăgubire pentru pagubele materiale va urca la 1,22 milioane de euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieței valutare la data producerii accidentului, comunicat de BNR.
Pentru vătămări corporale și decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial produse în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor păgubite, limita de despăgubire se stabilește la un nivel de 5 milioane de euro, echivalent în lei la cursul de schimb al pieței valutare la data producerii accidentului, comunicat de BNR. Din 2017, limita de despăgubire pentru pentru vătămări corporale și decese urcă la 6,07 milioane de euro, echivalent în lei.
De asemenea, în proiect se precizează că, în cazul în care în același eveniment au fost prejudiciate mai multe persoane și valoarea totală a prejudiciilor depășește limitele de despăgubire specificate în contractul RCA, despăgubirea va fi stabilită în funcție de cota-parte din valoarea prejudiciului care revine fiecărei persoane îndreptățite la despăgubire pentru prejudiciile suferite în același accident.
Proiectul a fost pus în dezbatere publică, iar propunerile, observațiile sau comentariile se pot trimite instituției până la data de 29 octombrie 2016.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza
- Cushman & Wakefield Echinox: Cererea noua de spatii industriale si logistice in primul semestru, de două ori mai mare fata de suprafata livrata in aceeasi perioada
- Banca Transilvania: BT si Simona Halep continua parteneriatul
- Hidroelectrica aniversează 1 an de la listarea istorică din 2023 la Bursa de Valori București
- România: Decontul de TVA față în față cu Decontul precompletat de TVA: încă 6 luni la dispoziție pentru calibrarea RO e-TVA
- Mihai Kis este noul Director de Vânzări Distribuitori pentru Schneider Electric România, Moldova şi Armenia
- Revolut in 2023: venituri de peste 2,2 miliarde USD și un profit record de 545 milioane USD
- Modalități de îmbunătățire a rentabilității proprietăților comerciale prin amenajări mai rapide: nou studiu
- Hidroelectrica anunță atribuirea contractului pentru retehnologizarea Vidraru
- Hațegan Attorneys: Capacele de PET atașate obligatoriu sticlelor din 3 iulie, conform noii reguli UE
- Opinie Deloitte: Economia circulara in retail. De unde incepe schimbarea?