Sud-coreenii care si-au schimbat Note 7 pentru S7 vor primi anul viitor un Note 8 sau S8

Data publicarii: 24-10-2016 | Economie

Samsung Electronics va lansa un "program de upgrade" pentru posesorii de Galaxy Note 7 din Coreea de Sud care si-au schimbat telefonul cu un Galaxy S7 prin operatiunea de recall, conform reprezentantilor companiei citati de Reuters.

Într-o declarație, Samsung a spus că persoanele care au schimbat telefonul Note 7 pentru alt telefon cu ecran plat sau curbat Galaxy S7 pot schimba dispozitivul cu un Galaxy S8 sau Note 8 care vor fi lansate anul viitor printr-un program de upgrade.

Utilizatorii din programul de upgradare trebuie să plătească jumătate din prețul unui Galaxy S7 înainte de a schimba telefonul pentru S8 sau Note 8.

Conform agenției de știri Yonhap, Smartphone-ul S8 urmează a fi lansat în februarie sau martie, anul viitor, iar phableta Note 8 în august sau septembrie. Programul de schimbare a telefoanelor va fi disponibil până la finalul lunii noiembrie. Samsung ar putea să anunțe programe similare și în alte țări.

Un număr de 38 de sud-coreeni care dețin Galaxy Note 7 intenționează să dea în judecată Samsung Electronics pentru neplăcerile create prin schimbarea bateriei, conform unei firme de avocatură din țară, citată de Yonhap.

Fiecare persoană cere 300.000 won, adică 266 de dolari. Proprietarii de Note 7 spun că au fost nevoiți să viziteze magazinul de câteva ori pentru verificarea bateriei sau a primi telefoane înlocuitoare. Plângerile se referă și la faptul că unii consumatori au experimentat anxietate în ceea ce privește folosirea în siguranță telefonului.

Potrivit Yonhap, Koh Young-il, avocat al firmei, spune că se așteaptă să câștige procesul, având în vedere ultimele date privind produsele defecte.

Între timp, divizia Samsung din America se află de asemenea în fața unei acțiuni asemănătoare unde trei americani de smartphone au decis să dea în judecată compania, conform Reuters.

Samsung Electronics și guvernul sud-coreean au început propriile investigații pentru a vedea de ce smartphone-urile Galaxy Note 7 iau foc, după ce compania a oprit vânzările din cauza problemelor privind bateria, spun oficialii din industrie, citați de Yonhap.

Samsung a investigat componentele acestui telefon după numeroase rapoarte cu privire la faptul că dispozitivul ia foc. Cel mai mare producător de telefoane a rechemat dispozitivele luna trecută spunând că sunt probleme cu bateria, dar a decis, în cele din urmă, să întrerupă vânzările după ce telefoanele cu bateria înlocuită au continuat să aibă probleme cu supraîncălzirea.

Separat, Laboratorul de Teste Coreean (KTL) a început, joi, propria cercetare cu cinci telefoane oferite de Samsung Electronics care au luat foc în ultima lună, conform oficialilor din industrie care cunosc chestiunea. Potrivit acestora, Laboratorul nu își va limita investigația doar la baterii și va folosit ultimele teste tehnologice, inclusiv Raze X și tomografii computerizate, pentru a afla exact cauza problemei.

"Am dat telefoanele către KTL și vom coopera cu investigația lor, dar nu putem doar să stăm și să așteptăm rezultatele. Am mobilizat toate resursele posibile să aflăm ce anume cauzează problemele cât mai repede", au spus oficialii Samsung Electronics, citați de Yonhap.

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a estimat vineri că încetarea producției de telefoane Galaxy Note 7 îi va reduce profitul operațional cu o sumă suplimentară de 3 miliarde de dolari în următoarele două trimestre, transmite Reuters.

În condițiile în care în urmă cu doar două zile Samsung avertiza că profitul său în trimestrul al treilea va fi mai mic cu 2,3 miliarde de dolari din cauza eșecului telefonului Galaxy Note 7, pierderile totale suferite de cel mai mare producător mondial de smartphone se ridică la aproximativ 5,3 miliarde de dolari.

Pentru a compensa veniturile pierdute, Samsung a precizat că intenționează să crească vânzările de alte dispozitive precum Galaxy S7 și S7 edge și de asemenea va face schimbări semnificative în sistemul de control al calității pentru a îmbunătăți securitatea produselor sale.

Samsung a început să comercializeze "phableta" (terminal de talie medie între smartphone și tabletă n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august însă în luna septembrie a fost nevoit să anunțe retragerea de pe piață a 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc. Ulterior, grupul sud-coreean a decis să înlocuiască dispozitivele vândute deja la nivel mondial, dar săptămâna trecută au apărut informații că și dispozitivele de înlocuire au luat foc.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: