Negritoiu (ASF): Speram ca in urmatoarele doua zile Guvernul sa aprobe tarifele maximale pentru RCA

Data publicarii: 24-10-2016 | Economie

Tarifele maximale pentru RCA stabilite de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ar putea fi aprobate de catre Guvern in urmatoarele doua zile, a declarat luni presedintele ASF, Misu Negritoiu, in cadrul audierilor din Comisia pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor.

"Sperăm ca în următoarele două zile Guvernul să aprobe tarifele maximale pentru RCA. Există un consens în piață să mergem o perioadă pe tarifele maximale care nu sunt publice, pe motiv că nu au nicio valoare până ce nu sunt aprobate și devin lege", a mai spus Negrițoiu.

Acesta susține că s-a ajuns la o soluție acceptabilă privind tarifele RCA și acesta este "maximul pe care ASF l-a putut face".

"Cred că am ajuns la o soluție acceptabilă. Cred că a fost înțeles și mecanismul, a fost un exercițiu excepțional de transparență. Suntem la două zile sau mai multe să vedem aceste tarife pe care noi le-am calculat cu maximum de grijă față de asigurați", a subliniat președintele ASF.

Potrivit acestuia, pentru calculul tarifelor RCA au fost mai multe scenarii, mai ales în ceea ce privește cheltuielile de achiziții și administrare.

"Ne-am hotărât să punem mai multă presiune pe acestea, am intervenit destul de brutal pe aceste cheltuieli, să ajungem la un nivel acceptabil pentru toată lumea", a explicat Negrițoiu.

Oficialul ASF a mai spus că Autoritatea a angajat și un consultant independent pentru a verifica modul în care au fost stabilite tarifele maximale.

"Ei avertizează că în discutarea acestor tarife trebuie să ții cont de pregătire, de transparență, de multe elemente, și este foarte ușor să deviezi de la fondul problemei. Important este că acest consultant ne-a confirmat că demersul este corect, profesionist, dar că ipotezele pe care lucrăm sunt destul de optimiste și că, deși toate elementele au fost luate în calcul, s-ar putea ca, în realitate, să se înregistreze devieri în perioada de execuție și de implementare. Este un punct de vedere al cuiva mai prudent, dar noi ne asumăm acest risc", a adăugat președintele ASF.

Acesta susține că s-a pus presiune pe cheltuieli din două motive, pentru că este vorba de o perioadă limitată "și toată lumea trebuie să facă eforturi" și pentru că "din acest exercițiu vor ieși niște prime mai corecte".

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: