Airbus Helicopters creeaza un cluster de furnizori in Romania;70 de firme romanesti, interesate de aceasta colaborare

Data publicarii: 24-10-2016 | Economie

Airbus Helicopters doreste sa creeze in Romania un cluster de furnizori care sa livreze solutii si echipamente pentru Airbus Helicopters, au anuntat, luni, reprezentantii companiei dupa intalnirea, de la sediul noii fabrici din Ghimbav, cu conducerile celor 70 de firme interesate de aceasta colaborare, se arata intr-un comunicat remis AGERPRES.

"Suntem nerăbdători să începem să producem în România elicopterul H215. Suntem impresionați de interesul manifestat de furnizorii români de a lucra cu noi. Credem în capacitatea lor de a livra calitate în condiții de cost optime și cu respectarea termenelor și abia așteptăm să lucrăm împreună pentru a spori competențele acestora. Scopul nostru este să dezvoltăm în România un lanț de aprovizionare care să deservească nu doar elicopterele produse de Airbus Helicopters Industries în România, dar și rețeaua noastră globală", a spus Serge Durand, director general al Airbus Helicopters Industries.

La întâlnirea cu reprezentanții Airbus Helicopters au participat 70 de companii, printre care Aerostar, Aeroteh, Romtehnica, IAR, Electromagnetica, Alro Slatina, IMSAT, Turbomecanica, Sonovision România, Siemens.

"Suntem pregătiți să începem producția de elicoptere H215 aici, la Brașov, de îndată ce vom avea o comandă semnificativă care să asigure fluxul minim de producție necesar rodajului industrial", a mai spus Serge Durand.

H215 este un elicopter construit în România, un aparat de zbor robust și rentabil, potrivit pentru o gamă largă de misiuni precum cele utilitare, operațiuni ONU de menținere a păcii, misiuni logistice și de suport, inclusiv militare (H215 M). Certificat atât de Agenția Europeană pentru Siguranța în Aviație (EASA) cât și de Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA), elicopterul H215 este echipat cu cele mai moderne tehnologii, îndeplinind cele mai recente condiții de siguranță. În particular, H215 poate zbura sigur în condiții de vizibilitate degradată datorită pilotului automat în patru axe.

"Industria aeronautică din România se bucură de experiență și competență și noi ne aflăm aici pentru a-i ajuta pe furnizorii locali să consolideze aceste capabilități și să se dezvolte, cu scopul final, comun de a crea împreună un produs de calitate, realizat în România. Nu este un început, ci mai degrabă o continuare a cooperării istorice bogate a Airbus cu furnizorii români. Sunt optimist", a spus Franck Micholet, vicepreședinte, director Sisteme Dinamice și Achiziții Strategice la Airbus Helicopters.

Airbus Helicopters, o divizie a Airbus Group, furnizează cele mai eficiente soluții civile și militare pentru elicoptere la nivel mondial. Actuala sa flotă cuprinde aproape 12.000 de elicoptere operate de mai mult de 3.000 de clienți din 154 de țări. Airbus Helicopters angajează mai mult de 22.000 de oameni în întreaga lume iar în 2015 a generat venituri de 6,8 miliarde de euro.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: