Calatorii vor putea ajunge in 40 de minute cu trenul din Gara de Nord in sudul Capitalei, din februarie

Data publicarii: 24-10-2016 | Economie

Calatorii vor putea ajunge din Gara de Nord in Gara Progresu in 40 de minute, cu trenul, din februarie 2017, dupa o investitie de 200.000 de euro la infrastructura centurii feroviare a Capitalei, a declarat luni Sorin Buse, ministrul Transporturilor.

"Costul unei călătorii va fi de 4,4 lei, iar, practic, se va putea ajunge din nordul în sudul Capitalei în 40 de minute, inclusiv opririle în stații. Trenurile vor putea circula din 15 în 15 minute, chiar și mai des dacă va fi cazul", a spus Bușe, în timpul unei vizite la șantierul centurii feroviare.

Practic, trenul va lega cele două gări prin vestul Capitalei, cu opriri în stații precum Bragadiru, Chiajna sau Domnești. În total vor fi 30 de kilometri și 16 stații, din care 7 existente.

"Este vorba de 600.000 de locuitori în această zonă, care ar putea utiliza trenul", a mai spus ministrul.

Etapa a doua a proiectului, care va necesita 5 milioane de euro, presupune legarea centurii feroviare la stațiile de metrou Preciziei și Berceni și va fi gata la sfârșitul anului viitor. O a treia etapă presupune închiderea prin est a inelului de centură feroviară a Capitalei, care va fi gata până la sfârșitul anului 2018 și va necesita 15 milioane de euro.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: