Negritoiu: Primele maximale de RCA pe care le-am stabilit nu conduc la cresterea primelor pentru persoane fizice

Data publicarii: 24-10-2016 | Economie

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) propune introducerea in Hotararea de Guvern prin care vor fi aprobate tarifele maximale pentru RCA a unei mentiuni referitoare la primele aferente persoanelor fizice, astfel incat acestea sa nu ajunga la prima maximala, a declarat luni presedintele ASF, Misu Negritoiu.

"Nu avem de-a face cu un control al costurilor de pe persoane juridice pe persoane fizice, iar primele maximale pe care le-am stabilit nu conduc la creșterea primelor pentru persoane fizice, dimpotrivă. (...) Sunt tarifele maximale, nu trebuie să se ajungă acolo. Uitați-vă la comparația pe cele opt societăți de asigurări! Toate tarifele maximale sunt sub primele medii practicate de societăți, cu două excepții: City Insurance și Euroins. (...) Noi ne-am întâlnit astăzi (luni — n. r.) cu Consiliul Concurenței și ca să avem un control pe primele individuale, să nu ajungă la tarifele maximale, am propus să reflectăm în Hotărârea de Guvern înghețarea tuturor primelor la nivelul notificărilor către ASF sub prima maximală, să nu ajungem la tarifele maximale", a precizat Negrițoiu.

Președintele ASF a fost audiat, luni, în Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: