Dragu (MFP): Vom actualiza strategia fiscal bugetara pentru 2017-2019,pentru a cuprinde resursele necesare detinerii presedintiei Consiliului UE

Data publicarii: 24-10-2016 | Economie

Strategia fiscal - bugetara a Romaniei pentru perioada 2017 - 2019 va fi actualizata, astfel incat aceasta sa contina si anvelopa financiara necesara pregatirii si detinerii de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene, in prima jumatate a anului 2019, a declarat luni ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

"Noi avem această strategie fiscal-bugetară pe trei ani. Vom actualiza, pentru perioada 2017 — 2019, această strategie fiscal bugetară în care continuă să intre și resurse destinate pregătirii președinției, la acest moment la un nivel estimativ, pe baza cifrelor pe care alte țări le-au vehiculat. Într-un orizont pe termen scurt, sperăm să avem și cifrele concrete pentru exercițiul specific României și pe baza input-urilor de la ministerele care participă în acest proces", a explicat Dragu în cadrul dezbaterii "Start pentru 2019, România la președinția Consiliului UE".

Potrivit acesteia, experți din cadrul Ministerului Finanțelor Publice au avut întâlniri cu experți din Talin (Estonia, țară care va deține președinția Consiliului UE în a doua jumătate a anului 2017), în care au discutat cu privire la modalitatea de stabilire a resurselor financiare necesare pregătirii și deținerii președinției Consiliului UE.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: