Presedintele ASF: Revocarea unui membru al Consiliului nu este legal posibila, daca acesta indeplineste conditiile de la numire

Data publicarii: 31-10-2016 | Economie

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, nu s-a prezentat, luni, la audierile din cadrul comisiilor de specialitate din Camera Deputatilor si Senat, unde a fost convocat, insa a trimis o scrisoare prin care sustine ca revocarea sa este ilegala.

Președintele Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare din Camera Deputaților, Mihai Tudose, a anunțat la începerea ședinței, că președintele ASF a transmis parlamentarilor o scrisoare prin care cerea amânarea audierii pentru a pregăti răspunsurile solicitate de parlamentari.

"În scrisoarea sa, domnul Negrițoiu pleacă de la premisa că noi avem ceva cu ASF, nu cu domnia sa, și că ceea ce facem noi constituie un atac la adresa unei instituții. Mai mult, ne explică foarte clar, citez: "revocarea unui membru din conducerea ASF nu este legal posibilă, atâta timp cât acesta continuă să întrunească condițiile care au stat la baza numiri sale, orice hotărâre în sens contrar fiind abuzivă, făcută în frauda legii și, deci, lovită de nulitate", a citit Tudose din scrisoarea președintelui ASF.

Mai mult, potrivit lui Tudose, președintele ASF susține în scrisoarea sa că orice demers în sensul demiterii unui membru al conducerii ASF este abuzivă, iar actul respectiv este lovit de nulitate.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: