Anca Dragu participa la reuniunea ministrilor Economiei si Finantelor din UE
Data publicarii: 07-11-2016 | EconomieMinistrul Finantelor Publice, Anca Dragu, si secretarul de stat in MFP Elena Georgescu participa, marti, la Consiliul pentru Afaceri Economice si Financiare (ECOFIN), de la Bruxelles.
În cadrul reuniunii, Comisia Europeană va prezenta un nou ansamblu de propuneri pentru a implementa în UE un sistem de impozitare a societăților corect, competitiv și stabil.
Conform unui comunicat postat pe site-ul Consiliului Europei, se prevede să fie aprobată, fără o deliberare în acest sens, o modificare a Codului de conduită pentru aplicarea normelor de guvernare bugetară în UE.
Modificarea prevede că statele membre ale zonei euro trebuie să trimită Comisiei, anual, între 1 și 15 octombrie, proiectele de buget pentru anul următor.
Aceste termene se aplică, de asemenea, țărilor în care un Guvern nu are depline puteri bugetare în momentul în care proiectul Legii bugetului se trimite în Parlament. Aceste țări vor trebui să prezinte un proiect de plan bugetar elaborat pornind de la presupunerea că politica economică nu se va modifica.
De asemenea, se prevede adoptarea de către Consiliu a unor concluzii referitoare la îmbunătățirea normelor privind TVA pentru operațiunile transfrontaliere.
Totodată, Ecofin va aborda și subiectul legat de un proiect de directivă care ar acorda autorităților fiscale acces la informațiile deținute de autoritățile responsabile cu prevenirea spălării banilor.
Normele, al căror scop este acela de a ajuta autoritățile să prevină evaziunea și frauda fiscală, se vor aplica din ianuarie 2018.
Alte subiecte vor viza provocările pe care politicile sanitare le pot planta în ceea ce privește sustenabilitatea bugetară a UE, actualele propuneri legislative privind serviciile financiare și aplicare, în derulare, a legislației referitoare la uniunea bancară etc.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial