Anca Dragu participa la reuniunea ministrilor Economiei si Finantelor din UE
Data publicarii: 07-11-2016 | EconomieMinistrul Finantelor Publice, Anca Dragu, si secretarul de stat in MFP Elena Georgescu participa, marti, la Consiliul pentru Afaceri Economice si Financiare (ECOFIN), de la Bruxelles.
În cadrul reuniunii, Comisia Europeană va prezenta un nou ansamblu de propuneri pentru a implementa în UE un sistem de impozitare a societăților corect, competitiv și stabil.
Conform unui comunicat postat pe site-ul Consiliului Europei, se prevede să fie aprobată, fără o deliberare în acest sens, o modificare a Codului de conduită pentru aplicarea normelor de guvernare bugetară în UE.
Modificarea prevede că statele membre ale zonei euro trebuie să trimită Comisiei, anual, între 1 și 15 octombrie, proiectele de buget pentru anul următor.
Aceste termene se aplică, de asemenea, țărilor în care un Guvern nu are depline puteri bugetare în momentul în care proiectul Legii bugetului se trimite în Parlament. Aceste țări vor trebui să prezinte un proiect de plan bugetar elaborat pornind de la presupunerea că politica economică nu se va modifica.
De asemenea, se prevede adoptarea de către Consiliu a unor concluzii referitoare la îmbunătățirea normelor privind TVA pentru operațiunile transfrontaliere.
Totodată, Ecofin va aborda și subiectul legat de un proiect de directivă care ar acorda autorităților fiscale acces la informațiile deținute de autoritățile responsabile cu prevenirea spălării banilor.
Normele, al căror scop este acela de a ajuta autoritățile să prevină evaziunea și frauda fiscală, se vor aplica din ianuarie 2018.
Alte subiecte vor viza provocările pe care politicile sanitare le pot planta în ceea ce privește sustenabilitatea bugetară a UE, actualele propuneri legislative privind serviciile financiare și aplicare, în derulare, a legislației referitoare la uniunea bancară etc.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice