Popescu (Ministerul Energiei): Am alocat mai putine servicii de sistem pentru aceasta iarna

Data publicarii: 15-11-2016 | Economie

Guvernul a alocat mai putine servicii de sistem in aceasta iarna fata de cea de anul trecut, cand au fost probleme cu stocurile de apa si de carbune, a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Energiei Corina Popescu, intr-o conferinta de specialitate.

"Avem un proiect de Hotărâre de Guvern pentru perioada 15 noiembrie — 15 martie, cu posibilitatea de prelungire până la sfârșitul lunii martie, cu privire la obligativitatea constituirii stocurilor de combustibil pentru această perioadă și alte măsuri suplimentare. Am alocat prin acest HG mai puține servicii de sistem decât anul trecut, când erau probleme cu stocurile de apă, când erau oarecare probleme cu stocurile de cărbune. Anul acesta ne-am limitat la a interveni în această piață. Practic, s-a alocat doar o cantitate limitată de rezervă terțiară lentă pentru grupurile care folosesc păcură, acestea putând interveni doar în condiții extreme unde temperaturile sunt foarte scăzute, consumul de gaze este foarte mare și să existe un backup pentru partea aceasta", a spus Popescu.

Ea a precizat că stocurile de cărbune sunt "mai bune" decât anul trecut.

"Avem oarecare probleme cu stocurile de cărbune. Stocurile sunt mai bune decât cele de anul trecut și sper ca, prin anumite măsuri pe care le-am luat prin această Hotărâre de Guvern, în perioada următoare să se stabilizeze problemele și din această perspectivă. Am constituit deja comisia interministerială care va urmări ceea ce se întâmplă în sistemul energetic. Mâine vom avea prima ședință. Am încercat să facem puțin lucrurile altfel", a mai arătat secretarul de stat.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: