Volkswagen a ajuns la un acord pentru repararea sau rascumpararea a 80.000 de automobile diesel in SUA
Data publicarii: 15-11-2016 | EconomieGrupul auto german Volkswagen AG a ajuns la un acord cu autoritatile americane de reglementare pentru repararea sau rascumpararea a 80.000 de automobile marcile Audi, Porsche si Volkswagen echipate cu un motor diesel de 3.0 litri, au declarat marti pentru Reuters doua surse din apropierea acestui dosar.
Conform acestui acord, grupul Volkswagen va răscumpăra un număr de aproximativ 20.000 de SUV-uri mai vechi mărcile Audi și Volkswagen și de asemenea va soluționa o problemă de software la aproximativ 60.000 de autoturisme și SUV-uri noi mărcile Porsche, Audi și Volkswagen, au precizat sursele.
Volkswagen a acceptat deja să plătească o sumă de 10,3 miliarde de dolari pentru a răscumpăra până la 475.000 de automobile echipate cu un motor diesel de 2.0 litri însă până acum nu a ajuns la un acord pentru cei care au un automobil echipat cu un motor mai mare. Un eventual acord cu aceștia din urmă ar reprezenta un pas important în soluționarea unei crize care a izbucnit anul trecut când grupul german a recunoscut că, în perioada 2005 — 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.
Începând din 2015 Volkswagen nu are voie să mai vândă vehicule diesel în SUA și până acum nu a luat încă o decizie dacă va relua comercializarea acestor vehicule pe piața din SUA.
În România, recent, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a informat că autoritățile române nu au inițiat niciun demers pentru sprijinirea românilor care dețin autoturisme Volkswagen, în sensul despăgubirii acestora în urma prejudiciilor suferite după ce constructorul auto german a instalat în mod ilegal softuri care au permis manipularea testelor privind stabilirea standardelor de emisii.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău
- DefCamp 2024: Peste 2000 de specialisti s-au reunit pentru a aborda provocarile cibernetice tot mai complexe
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice