Targul de Turism al Romaniei, locul in care visurile se transforma in calatorii, iar romanii devin globetrotters

Data publicarii: 17-11-2016 | Economie

Participantii la editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei isi propun, si de aceasta data, sa transforme pavilioanele de la Romexpo in locul in care visurile se transforma in calatorii, iar romanii devin globetrotters.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Timp de patru zile, peste 230 de agenții de turism și tour-operatori din România, Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, India, Iordania, Israel, Italia, Macedonia, Marea Britanie, Palestina, Republica Dominicană și Ungaria sunt prezenți la Târgului de Turism al României (TTR), care se desfășoară la București în perioada 17 — 20 noiembrie.

Reprezentanții Romexpo spun că ediția de toamnă a TTR va continua și în anul 2017, după ce ANAT anunțase că din 2017 va rămâne partener al târgului doar pentru ediția din februarie.

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, a precizat că la TTR agențiile au venit cu oferte speciale cu discounturi semnificative, de până la 50%, luând în calcul și reducerile suplimentare de minim 10% oferite numai pe perioada târgului.

TAROM Tours oferă pachete city break în marile orașe europene la prețuri promoționale pe durata târgului. Printre acestea, cele mai căutate sunt pachetele turistice cu două nopți de cazare la Amsterdam, de la 255 euro/persoană, Barcelona, de la 295 euro/persoană, Londra, de la 295 euro/persoană, Madrid, de la 238 euro/persoană, Paris, de la 275 euro/persoană, Viena, de la 199 euro/persoană. Perioada de călătorie este între 17 noiembrie 2016 și 28 octombrie 2017 (ultima dată de retur), cu excepția perioadelor de sărbători ( 21.12.2016 — 08.01.2017 și 15 — 23.04.2017).

CFR Călători oferă la târg, pentru călătoriile spre munte, reduceri de 25% la Trenurile zăpezii, în lunile ianuarie și februarie 2017.

Vizitatorii târgului au încercat, încă de la ora deschiderii evenimentului, să descopere cele mai bune oferte pentru vacanțele dedicate Sărbătorilor de iarnă, pachete turistice pentru piețele de Crăciun din marile capitale europene, pachete pentru vacanțe la sky, oferte last minute ale marilor companii aeriene naționale și internaționale pentru city-breakuri de final de an.

"Litoralul românesc cred că va fi, în 2017, destinația vedetă, cu cele mai multe vânzări. Românii vor alege aceleași destinații clasice, în continuare vor merge pe insulele grecești, Spania, Turcia și Bulgaria, destinații în care estimez creșteri. România, cu litoralul și Transilvania, Valea Prahovei, Bucovina, Maramureș este într-o creștere foarte mare pentru anul 2017. Tendințele ne arată creșteri importante pe early booking, cu 12%", a precizat pentru AGERPRES, Cosmin Marinof, director național de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines.

TUI TravelCenter vine cu reduceri de până la 45% la cazare pentru pachetele charter ale verii, pentru rezervările early booking, propunând rezervări pentru vacanța de vară cu 99 euro avans. Compania oferă, pe perioada târgului, discount de până la 150 euro/cameră pentru orice pachet de vacanță exotică, inclusiv pentru perioada revelionului. Pentru perioada târgului, tour-operatorul are disponibile reduceri Early Booking pentru Turcia, de până la 45% la cazare, de 25% pentru insulele din Grecia, în timp ce pentru Spania se oferă discounturi de până la 20%. Pentru cei care vor să își petreacă Sărbătorile de iarnă în România, într-o zonă deosebită, TUI TravelCenter propune un "Crăciun în Delta Dunării", la 295 euro/persoană, dar și o petrecere de Revelion, la 312 euro/persoană, pentru patru zile cu cină festivă la trecerea dintre ani.

Gran Canaria este noua destinație charter a anului 2017 pentru mai multe agenții de turism. Estimările specialiștilor arată, de altfel, că Spania va fi alegerea celor mai mulți români care călătoresc în străinătate și își cumpără vacanțele prin agenții de turism.

"Anul acesta începem să operăm, timid încă, chartere pe Ciprul de Nord, destinație care începe să semene puțin cu Antalya. O altă noutate este Coasta de Azur, cu plecare din Cluj, Malaga din Cluj-Napoca, Valencia din Iași, Creta-Chania din Iași, Mallorca din Iași, Kos din București, Mallorca din Timișoara, Ischia din București. Avem foarte multă Spanie pentru că nu știm cum sau cât își va reveni Antalya în 2017 și trebuie să tragem cât mai mult pe Spania", a precizat Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Agenția oferă, pe perioada TTR, reduceri de până la 50% pentru produsele din 2017 (40% Early Booking + 10% reducere cu ocazia târgului de turism). Perioada de aplicabilitate a reducerilor este până pe 21 noiembrie 2016. De asemenea, agenția oferă reduceri de Black Friday, de până la 100 euro/persoană pentru produse pentru anul 2016: Madeira, Tenerife, Malta — turism social, Piețele de Crăciun, Dubai, dar și pentru Revelion în Singapore&Bintan, Mauritius, Los Angeles & Las Vegas, Maroc, Budapesta &—Viena, Atena.

EuropaTravel, agenția de turism poziționată pe segmentul low-cost, promovează pe perioada târgului reduceri de 50% pentru vacanțele cu autocarul în Grecia, Turcia și Bulgaria, dar și prețuri pornind de la 199 euro/persoană pentru vacanțele cu avionul în Turcia, la resorturi al-inclusive.

Christian Tour vine la Târgul de Turism cu peste 30.000 de vacanțe la prețuri reduse cu până la 50%. Cele mai ieftine sunt sejururile cu plecare cu autocarul în Grecia — de la 15 euro/persoană o vacanță în insula Thassos, de la 16 euro în Zakynthos și de la 25 de euro în Halkidiki.

"O noutate a sezonului estival 2017 este lansarea în premieră pentru piața din România a cursei charter cu avionul către Gran Canaria, fiind disponibile pachete care pornesc de la 489 de euro/persoană. De altfel, cererile numeroase pentru destinații turistice din Spania, din ultimele sezoane, ne-au determinat sa creștem numărul de locuri charter către Mallorca și Tenerife, dar și să introducem această nouă destinație, Gran Canaria, un mic paradis pentru tineri și pentru iubitorii de distracție", spune Marius Pandel, CEO-ul Christian Tour.

Vara anului 2017 vine cu noutăți și pentru destinațiile consacrate, precum Antalya, care s-a clasat pe primul loc în topul celor mai căutate destinații pentru familiile cu copii în sezonul estival 2016. În cele mai bune hoteluri din Antalya și din Grecia au fost înființate încă de anul acesta primele cluburi de vacanță dedicate copiilor din România — SuriClub. Aici, cei mici vor avea parte de atenție deosebită din partea animatorilor vorbitori de limba română și se vor bucura de activități distractive și educative în fiecare zi.

Revenind în România, pentru a convinge vizitatorii de calitățile vinului său, Podgoria Cotnari propune pachete turistice bazate pe vizitarea podgoriei. În cadrul vizitei cei interesați vor beneficia de un tur al Combinatului de vinificație și al Cramei Cotnari, de o degustare de cinci probe de vinuri iar la final vor putea servi masa de prânz sau cina.

Târgul de Turism al României este organizat și găzduit de Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Comerț și Industrie din România, Asociația Naționala a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC).

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: