Petrescu (ESOP): Estimez o stabilitate a preturilor locuintelor in urmatorii doi - trei ani
Data publicarii: 18-11-2016 | EconomiePreturile locuintelor au ramas stabile in ultimul an, iar trendul de stabilitate ar putea fi pastrat si in urmatorii doi sau trei ani, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting / CORFAC International, prezent la Salonul Imobiliar Bucuresti (SIB).
"Prețurile au rămas stabile anul acesta. Nu au existat fluctuații mari, nici creșteri mari și nici scăderi mari. S-au menținut pe segmentul de mass market undeva la 1.000 de euro pe metrul pătrat util, cu mici diferențe, de 5% în plus sau în minus. În următorii doi trei ani văd o stabilitate a prețurilor", a spus Alexandru Petrescu.
Acesta a explicat că stabilitatea prețurilor se manifestă atât pentru locuințele noi cât și pentru cele vechi și că acestea din urmă nu au resimțit o presiune dinspre cele noi. Concurența ar putea fi resimțită dacă Ministerul de Finanțe ar modifica programul Prima Casă și ar avantaja locuințele noi.
Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, a declarat joi că dobânzile la creditele Prima Casă ar putea fi diferențiate, de anul viitor, în funcție de vechimea locuinței, în sensul reducerii de către bănci a marjei aplicate creditelor pentru locuințele mai noi de cinci ani.
Alexandru Petrescu susține că un impuls dat construcției de locuințe ar fi benefic pentru economie, iar concurența între dezvoltatori ar ține prețurile stabile.
Salonul Imobiliar București (SIB), ultimul târg imobiliar al anului, va aduna, la Palatul Parlamentului, oferta rezidențială a celor mai mari 40 de ansambluri din Capitală și din principalele orașe ale țării.
La SIB vor fi oferite spre vânzare 12.000 de apartamente și vile noi, dar și 3.500 de oferte din piața veche, apartamente în blocuri construite înainte de anul 2000.
Salonul propune bucureștenilor oferte pentru toate bugetele, în toate zonele de interes.
Organizatorii Salonului Imobiliar București spun că în cadrul târgului sunt expozanți cu proiecte noi din toate cele trei segmente ale pieței: mediu, cu oferte până în 70.000 euro (garsoniere și apartamente cu două și trei camere în zonele de est, sud, sud-vest și vest), mediu-plus, cu oferte ce se încadrează între 70.000 — 200.000 euro (studiouri, apartamente cu două și trei camere și case în zone semi-centrale, centrale și în zona de nord), precum și segmentul de lux, cu apartamente și vile în zonele ultra-centrale și de nord, ce depășesc bugetul de 200.000 euro.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online