Primele doua zile ale grevei pilotilor Lufthansa au costat compania 20 de milioane de euro

Data publicarii: Astazi, 24-11-2016 | Economie

Harry Hohmeister, membru al Consiliului de Administratie al Lufthansa, a declarat joi ca anularile de zboruri din primele doua zile ale grevei pilotilor au costat operatorul aerian aproximativ 20 de milioane de euro (21 de milioane de dolari), iar clientii au facut mai putine rezervari, transmit AP, Reuters si DPA.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, va anula vineri 830 de zboruri pe distanțe scurte și medii, în cea de a treia zi de grevă a piloților, care vor să crească astfel presiunile asupra echipei manageriale în cursul negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă.

Aproximativ 100.000 de pasageri vor fi afectați de mișcarea de protest începută miercuri, organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC), care săptămâna trecută a respins oferta Lufthansa de numire a unui mediator pentru negocierile salariale.

Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit (VC) de la începutul disputei cu managementul, în luna aprilie 2014.

Majoritatea zborurilor pe distanțe lungi nu va fi afectată vineri, nici cursele aeriene operate de subsidiarele Germanwings, Eurowings, Austrian Airlines, SWISS și Brussels Airlines. Cu anulările de vineri, numărul total al zborurilor contramandate săptămâna aceasta de compania germană va ajunge la 2.618, fiind afectați 315.000 de pasageri, a anunțat Lufthansa.

Joi, acțiunile Lufthansa au scăzut la Bursa de la Frankfurt cu 0,4%.

Sindicatul Vereinigung Cockpit solicită o majorare salarială medie de 3,7% pe an, în timp ce echipa managerială oferă o majorare de 2,5%, care, în opinia sindicatului, este egală cu o înghețare a salariului.

Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloților și personalului de bord în încercarea de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face față competiției crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar și din partea companiilor low cost.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: