Cererea pentru vacante oferite cadou de sarbatori a crescut cu 60% in ultimii 2 ani; pretul mediu, 850-1.000 euro (analiza)
Data publicarii: 19-12-2016 | EconomieCererea pentru vacante care sa fie facute cadou cu ocazia Sarbatorilor de iarna a crescut cu peste 60% in ultimii doi ani, bugetul mediu alocat fiind de 850-1.000 de euro, conform unei analize realizate de un turoperator de turism, remisa luni AGERPRES.
Cele mai multe vacanțe cadou sunt cumpărate de către companii angajaților care s-au distins la locul de muncă, dar și de către românii care lucrează în străinătate părinților din țară.
Vacanțele au devenit în ultimii ani unul dintre cele mai frumoase și dorite cadouri în rândul românilor, spun reprezentanții turoperatorului. De acest trend profită, în primul rând, companiile care țin să-și răsplătească angajații la final de an. Cele mai solicitate cadouri de acest gen din partea companiilor sunt voucherele de servicii turistice, prin care angajații pot la rândul lor să-și aleagă vacanța dorită pentru 2017. Analiza a subliniat și o creștere importantă a solicitărilor de vacanțe cadou pentru părinți, pentru copii sau pentru familie în general. Interesul este mai ridicat în rândul românilor care lucrează în străinătate și aleg drept cadouri pentru familia din țară astfel de pachete de servicii turistice. Aceștia din urmă aleg de cele mai multe ori pachete de vacanță complete, cu toate serviciile incluse (sejururi, circuite sau programe Senior Voyage).
"Majoritatea vacanțelor cadou sunt achiziționate în perioada marilor sărbători de peste an, însă cele mai multe, respectiv 70% din total, se acordă în perioada Sărbătorilor de iarnă. Cu ocazia Crăciunului românii devin mai generoși cu cei apropiați", apreciază Marius Pandel, CEO-ul turoperatorului cu capital 100% românesc.
Chiar dacă sunt acordate de Crăciun, pachetele de vacanță făcute cadou sunt rezervate de regulă pentru perioada sezonului estival și sunt sejururi charter în destinații la plajă. Achiziționându-le cu o jumătate de an înainte, cumpărătorii profită de reducerile Early Booking, de 30-50%.
Cele mai solicitate vacanțe cadou oferite de angajatori sunt destinațiile din România (litoral, munte sau balneo), dar un număr tot mai mare de companii și persoane fizice își recompensează angajații, respectiv rudele, cu sejururi în Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania.
Cele mai multe solicitări ale companiilor pentru acest tip de vacanțe cadou sunt pentru angajații din domeniul financiar-bancar și din cel farmaceutic.
Prețul mediu al vacanțelor cadou dăruite de către companii angajaților este de 1.000 de euro. Persoanele fizice, mai cu seamă cele care lucrează în străinătate, oferă drept vacanțe cadou pentru familie, sejururi charter pentru vara anului 2017 în Grecia, Turcia, Bulgaria, Spania sau chiar pe litoralul românesc, pachete Senior Voyage, circuite sau sejururi în stațiuni balneoclimaterice românești sau city-break-uri de 2-3 zile în diverse capitale europene, conform analizei realizate de Christian Tour. Cele mai numeroase solicitări de acest gen sunt primite din partea persoanelor cu vârste între 30-45 ani, cu venituri medii spre ridicate și care, la rândul lor, sunt mari amatoare de vacanțe. Cheltuiala medie realizată pentru vacanțele cadou de către persoanele fizice se situează în jurul valorii de 850 euro pentru un sejur de două persoane.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial