UE: Internetul este accesat in principal prin intermediul smartphone-urilor; romanii prefera calculatoarele

Data publicarii: 20-12-2016 | Economie

Peste doua treimi dintre utilizatorii de internet din Ungaria, Luxemburg, Romania si Germania au folosit calculatoarele in 2016, insa cele mai populare dispozitive in Uniunea Europeana (UE) au fost telefoanele mobile sau smartphone-urile, potrivit datelor publicate marti de Oficiul european de statistica (Eurostat).

La nivelul UE, peste 80% din persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani au folosit anul acesta internetul, cele mai utilizate dispozitive fiind telefoanele mobile sau smartphone-urile (79%), laptopuri sau notebook-uri (64%), calculatoare (54%) și tablete (44%).

În 2016, cel mai ridicat procent al utilizatorilor de internet prin intermediul telefoanelor mobile sau smartphone-urilor s-a înregistrat în Spania (93% din cei care au folosit internetul în ultimele trei luni), Cipru și Olanda (ambele cu 88%), Croația (87%), Marea Britanie (86%) și Danemarca (85%). La polul opus se află Cehia (55%), Polonia (60%), Letonia (62%), Lituania (63%) și Grecia (66%).

Laptopurile sau notebook-urile au fost folosite pentru a naviga pe internet de către cel puțin trei sferturi dintre utilizatori în Olanda (80%), Finlanda și Belgia (ambele cu 78%) și Danemarca (76%), în timp ce calculatoarele au fost folosite de mai mult de două treimi dintre utilizatorii de internet în Ungaria, Luxemburg, România (toate cu 68%) și Germania (67%).

În fine, laptopurile sau notebook-urile au fost folosite pentru a accesa internetul de către mai puțin de jumătate dintre utilizatori în majoritatea statelor membre, excepții înregistrându-se în Olanda (66%), Marea Britanie (61%), Danemarca (56%), Germania (55%), Luxemburg (53%) și Finlanda (52%).

Tinerii între 16 și 24 de ani din UE preferă să acceseze internetul prin intermediul telefoanelor mobile sau smartphone-urilor (94%), al laptopurilor sau notebook-urilor (71%), în timp ce utilizarea tabletelor este populară în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 25 și 54 de ani.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: