AFIR: Fondurile nerambursabile destinate investitiilor in dezvoltarea fermelor vegetale, epuizate inainte de termenul limita

Data publicarii: 20-12-2016 | Economie

Toate fondurile nerambursabile destinate investitiilor in dezvoltarea fermelor vegetale au fost solicitate integral inainte de termenul limita al sesiunii, a anuntat, marti, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).

Potrivit sursei citate, de la deschiderea sesiunii de finanțare pentru submăsura (sM) 4.1 "Investiții în exploatații agricole", componenta sector vegetal, în data de 15 decembrie 2016, au fost depuse pentru finanțare 549 de proiecte de investiții, pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile în valoare de peste 186,5 milioane de euro.

AFIR precizează că a primit solicitări de finanțare peste limita plafonului de depunere a proiectelor, respectiv 200%, echivalentul a 150 de milioane de euro, față de suma alocată pentru această sesiune.

"După încheierea evaluării de către experții AFIR, proiectele vor fi selectate în funcție de punctajul obținut la criteriile de selecție de fiecare proiect în parte, în ordine descrescătoare. Selecția proiectelor se va realiza în limita alocării disponibile aferente acestei sesiuni pentru sM 4.1, componenta sector vegetal, care este de 75.000.000 de euro", subliniază Agenția.

Conform Regulamentului de selecție a proiectelor, pentru această sesiune se aplică principiul potrivit căruia vor fi declarate neconforme proiectele al căror punctaj estimat va scădea în urma evaluării AFIR sub pragul de calitate corespunzător lunii în care au fost depuse. De asemenea, vor fi declarate neconforme proiectele încadrate greșit din punct de vedere al alocării financiare (alocare distinctă).

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: