Bulgaria: Venituri record din turism; trei miliarde de dolari in primele zece luni ale acestui an

Data publicarii: Astazi, 29-12-2016 | Economie

Sectorul turismului din Bulgaria a inregistrat in primele 11 luni ale acestui an o crestere cu 16% a numarului de vizitatori straini, pana la 7,85 de milioane, iar veniturile au urcat cu peste 15% la 10 luni, totalizand trei miliarde de dolari, a anuntat ministrul bulgar al Turismului, Nikolina Angelkova, transmit FOCUS News si Xinhua.

"Îmi face plăcere să anunț că 2016 este un an deosebit pentru sectorul turismului din Bulgaria, în primele 11 luni ale acestui an s-a înregistrat o creștere de 16% a numărului de vizitatori străini, la 7,85 de milioane. Veniturile din turism au urcat în perioada ianuarie-octombrie 2016 cu peste 15%, la 5,9 miliarde de leva (trei miliarde de dolari), cel mai ridicat nivel de la publicarea acestor date, în 1990", a adăugat oficialul bulgar.

De asemenea, Angelkova susține că se așteaptă la o creștere de 30-40% a a numărului de vizitatori străini în vara anului viitor, în special din Germania, Polonia, Cehia, Marea Britanie, România și Rusia. "Facem eforturi pentru a recâștiga încrederea turiștilor ruși și vom continua să fim în topul celor trei destinații preferate în sezonul turistic de vară", a afirmat Nikolina Angelkova.

Oficialul estimase luna trecută că până la sfârșitul anului numărul de de vizitatori străini va depăși opt milioane, iar 2016 va fi primul an în care vor fi mai mulți turiști care vin în Bulgaria decât populația țării.

Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, în ultimii ani, numărul turiștilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an.

Potrivit datelor oficiale, la sfârșitul anului trecut Bulgaria avea o populație de 7,15 milioane de persoane.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: