Bugetul Ministerului Comunicatiilor creste de peste 22 de ori in 2017, pana la 610,275 milioane lei
Data publicarii: 23-01-2017 | EconomiePropunerea bugetara pentru Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) in 2017 se ridica la 610,275 milioane lei, in crestere de peste 22 de ori fata de anul anterior, iar cea mai mare suma va fi alocata pentru proiectele din fonduri europene si cheltuieli de capital, conform proiectului de buget publicat, luni, pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).
* Proiectul de buget pe 2017 este configurat pe o creștere economică de 5,2% și un deficit bugetar de 2,96% din PIB
Bugetul pentru proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile (FEN) postaderare se ridică la 321,504 milioane de lei, în creștere de peste 50 de ori comparativ cu execuția preliminată din 2016, iar cheltuielile de capital se ridică la 275,312 milioane de lei, echivalentul unei majorări de peste 55 de ori față de anul precedent.
Potrivit sursei citate, cheltuielile de personal pentru anul 2017 sunt programate la 8,242 milioane lei (-19,69% față de 2016), iar cele pentru bunuri și servicii la 3,088 milioane lei (+6,93%).
"În același timp, o sumă de 170 de milioane lei prevăzută în bugetul MCSI la capitolul 'Comunicații", titlul 'Active financiare", alineatul 'Participare la capitalul social al societăților comerciale", ministerul poate majora contribuția statului la capitalul social al Companiei Naționale 'Poșta Română" — S.A. proporțional cu cota de participare deținută, iar ceilalți acționari pot participa la majorarea capitalului social proporțional cu cota de participare deținută, cu respectarea prevederilor Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare", se precizează în proiectul Legii bugetului de stat și anexe, postat pe site-ul MFP.
Suma prevăzută se virează de către ministerul de resort, după parcurgerea procedurilor în domeniul ajutorului de stat, CNPR într-un cont de disponibil deschis la Trezoreria Statului și se utilizează pentru achitarea datoriilor restante la bugetul general consolidat, se menționează în același document.
Sursele de finanțare și ponderea fiecărei surse în totalul finanțării pentru Ministerul Comunicațiilor sunt asigurate 100% din bugetul de stat.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice