Germania eutanasiaza 45.000 de pasari dupa descoperirea mai multor cazuri de gripa aviara
Data publicarii: 23-01-2017 | EconomieAutoritatile germane au finalizat in weekend sacrificarea a aproximativ 45.000 de curcani si alte cateva mii de pasari urmeaza sa fie eutanasiate saptamana aceasta, dupa ce virusul gripei aviare H5N8 a fost descoperit la mai multe ferme, transmite Reuters.
Virusul a fost detectat la o fermă din Dahme-Spreewald, în estul landului Brandenburg, iar în nordul landului Schleswig-Holstein au fost sacrificate alte 3.000 de păsări, deși încă nu se știe dacă a fost vorba de virusul H5N8.
În ultimele săptămâni, virusul H5N8 a fost descoperit la mai mult de 500 de păsări sălbatice din Germania. Cu toate acestea, cazurile de infectare a păsărilor din crescătorii au fost rare, după ce Guvernul de la Berlin a introdus o serie de norme sanitare dure pentru a evita contactul cu păsările sălbatice, inclusiv ordonând fermierilor să țină închise păsările.
Epidemiile din Germania sunt mult mai reduse decât cele din Franța, unde au fost sacrificate aproximativ 800.000 de rațe, după confirmarea unor cazuri de gripă aviară în sud-vest, principala regiune unde se produce foie gras.
În decembrie, autoritățile din landul Saxonia Inferioară, în nordul Germaniei, au derulat operațiuni de sacrificare a aproximativ 55.000 de curcani, pui și rațe, după ce virusul gripei aviare H5N8 a fost descoperit la mai multe ferme.
Mai multe țări europene și asiatice au descoperit cazuri de gripă H5N8 în ultimele săptămâni, iar unele state au ordonat fermierilor să țină păsările închise. Coreea de Sud a mobilizat armata pentru a ajuta la cea mai mare operațiune de sacrificare a păsărilor din cauza răspândirii gripei aviare, urmând să fie eutanasiate alte 1,6 milioane de păsări în zonele afectate.
Organizația Mondială a Sănătății Animalelor (OIE) a solicitat celor 180 de state membre, printre care se numără și România, să sporească măsurile de biosecuritate la ferme, piețe și în comerțul cu păsări, pentru a limita răspândirea gripei aviare.
În România, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că monitorizează sever comerțul intracomunitar și verifică toate transporturile de păsări care vin din țările unde, în ultima perioadă, au fost diagnosticate focare de gripă aviară, pentru a preveni pătrunderea bolii pe teritoriul României.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online