Guvernul georgian si chinezii de la CEFC au semnat un memorandum de cooperare pentru noul Drum al Matasii
Data publicarii: 23-01-2017 | EconomieGuvernul georgian si chinezii de la CEFC, care urmeaza sa achizitioneze grupul Rompetrol, au semnat un memorandum de intelegere privind cooperarea pentru realizarea unui nou Drum al Matasii, relateaza portatul de stiri newsgeorgia.ge.
Memorandumul a fost parafat în cadrul proiectului Noul Drum al Mătăsii "O centură — un drum". Proiectul a fost inițiat de China și are în vedere dezvoltarea comună a unui traseu concurențial.
Conform Ministerului Economiei de la Tbilisi, corporația chineză planifică să achiziționeze participația de 75% la întreprinderea Zona Industrială Liberă Poti și să atragă investiții în orașul portuar Poti, aflat în vestul Georgiei.
CEFC China Energy este un concern care acționează în domeniile energetic, financiar, comercial și logistic. Compania este cea mai mare corporație chineză din clasamentul Fortune Global, privind cele mai mari 500 de corporații din lume.
Totodată, comunicatul de presă al Ministerului Economiei precizează că, bazându-se pe expertiza, activitatea desfășurată și posibilitățile sale, CEFC poate avea un aport important nu numai în dezvoltarea Zonei Industriale LiberePoti, ci și la consolidarea poziției Georgiei în calitate de hub logistic și de transport.
La mijlocul lunii decembrie, compania națională KazMunayGas Kazahstan, proprietarul grupului Rompetrol, a anunțat încheierea unui acord, la București, cu CEFC (China Energy Company Limited) privind achiziția de către chinezi a 51% din acțiunile Rompetrol.
Compania națională KazMunayGas Kazahstan și China Energy Company Limited vor să crească capacitatea de rafinare la 10 milioane tone de țiței pe an la Petromidia, de la 5 milioane de tone în prezent, să construiască 200 de noi puncte de alimentare cu carburanți și o centrală de cogenerare pe platforma de la Năvodari.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice