Viceguvernatorul Bancii Angliei a demisionat din cauza unui posibil conflict de interese

Data publicarii: 14-03-2017 | Economie

Banca Angliei (BoE) a anuntat marti ca viceguvernatorul Charlotte Hogg si-a prezentat demisia din functie din cauza riscului unui conflict de interese legat de pozitia fratelui sau la Barclays Bank, informeaza Reuters.

Charlotte Hogg tocmai fusese promovată în poziția de viceguvernator și de asemenea inclusă în comitetul de politică monetară de la BoE, într-un moment în care Banca Angliei se pregătește să ghideze economia britanică pe perioada divorțului de Uniunea Europeană.

Un raport al Parlamentului britanic a condamnat însă lipsa de profesionalism lui Charlotte Hogg, care în documentele trimise unei comisii parlamentare care se ocupa cu examinarea numirii sale în postul de viceguvernator al BoE nu a menționat în mod expres și faptul că fratele său este membru în comitetul strategic de la Barclays, una din băncile supervizate de BoE.

"Chiar dacă respect în totalitate decizia sa, luată având în vedere ceea ce este mai bine pentru instituție, regret că Charlotte Hogg a ales să demisioneze de la Banca Angliei", a declarat guvernatorul BoE, Mark Carney, într-un comunicat de presă.

De asemenea, conducerea BoE a anunțat marți că va demara o analiză internă pentru a garanta o protecție și o aplicare mai eficientă a codului său de conduită internă.

Demisia lui Charlotte Hogg obligă Trezoreria britanică să găsească rapid un înlocuitor. Viceguvernatorul este unul din cei trei oficiali ai BoE care fac parte din comisiile importante de politică monetară, reglementare și stabilitate financiare. În plus, odată cu plecarea lui Charlotte Hogg, comitetul de politică monetară al BoE va fi compus în totalitate din bărbați.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: