Cimpuieru (ROMATSA): Restrictiile au fost ridicate in spatiul aerian romanesc; in 2 -3 ore traficul aerian va reveni la normal

Data publicarii: 13-05-2017 | Economie

Restrictiile au fost ridicate in spatiul aerian al Romaniei si pe aeroporturile din tara iar in urmatoarele doua-trei ore traficul va reveni la normal, a declarat, vineri, directorul general al ROMATSA (Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian), Valentin Cimpuieru.

"Restricțiile au fost ridicate în spațiul aerian al României și pe aeroporturile din țară, astfel încât noi sperăm că în următoarele două-trei ore traficul va reveni la normal. În acest moment nu se pune problema de grevă generală", a spus Cimpuieru.

Acesta a precizat, de asemenea, că va fi semnat contractul colectiv de muncă.

Potrivit directorului ROMATSA, în prezent salariul mediu în cadrul administrației este de 21.500 lei.

Valentin Cimpuieru a precizat, totodată, că este nevoie de angajați în partea de control de trafic, din cauza pensionărilor din ultima perioadă, și a subliniat că pregătirea unui controlor de trafic durează circa 4-5 ani.

"Este nevoie de angajați în mediul operațional, în partea de control de trafic aerian. În primul rând au fost o serie de ieșiri la pensie pe caz de boală. Activitatea este una deosebit de solicitantă. De asemenea, urmează în perioada următoare un număr foarte mare de pensionari la limită de vârstă. Datorită faptului că pregătirea unui controlor de trafic, ca să poată să dirijeze în condiții de siguranță totală, durează aproximativ 4-5 ani, va dați seama că trebuie să facem pregătire permanentă cu un anumit număr de oameni", a spus oficialul ROMATSA.

Întrebat dacă ar putea avea loc alte greve, acesta și-a exprimat speranța că nu.

Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian (ATSR) a declanșat vineri, între orele 11:00 și 13:00, o grevă de avertisment, din cauza lipsei contractului colectiv de muncă, care a expirat din data de 1 septembrie 2016, dar și pentru că nu s-a ajuns la nicio înțelegere cu autoritățile în privința revendicărilor salariaților.

Salariații ROMATSA au acuzat lipsa unui nou contract colectiv de muncă pentru perioada 2016/2017, faptul că nu se mai fac angajări, nu există buget, iar conducerea Regiei este una interimară.

În timpul grevei sa fost asigurată mai mult de o treime din activitatea normală a ROMATSA.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: