Presedintele Bucharest Tourism Board: Bucurestiul - insuficient promovat; e una dintre cele mai sigure capitale europene

Data publicarii: 13-05-2017 | Economie

Capitala este insuficient promovata, considera Razvan Pirjol, presedintele unei asociatii de promovare-dezvoltare a turismului - Bucharest Tourism Board.

"Un prim atu al Bucureștiului este poate lipsa precedentă de vizibilitate sau necunoașterea, deci este curiozitatea oamenilor de a descoperi noi destinații și cred că astăzi greutatea este să-i aduci o dată. (...) Eu cred că putem defini în trei cuvinte Bucureștiul — verde, curat, sigur. Indubitabil este una dintre cele mai sigure capitale europene astăzi", a afirmat vineri Pîrjol, cu prilejul unei conferințe dedicate practicilor de marketing online în turism.

În opinia sa, ar trebui să existe centre de informare în puncte importante ale orașului. "Ar trebui poate regândită partea de semnalizare stradală către diferite obiective turistice pe care oamenii să le descopere", a spus Pîrjol.

Potrivit acestuia, numărul restaurantelor din București a crescut în fiecare an cu 5%, începând de prin anul 2011, ajungând în prezent la 4.000.

"Cred că hotelurile bucureștene astăzi ar trebui să scape de acele imagini de servicii proaste. Cred că avem o paletă foarte interesantă de hoteluri", este de părere președintele Bucharest Tourism Board.

Potrivit organizatorilor, invitați speciali, bloggeri, vloggeri, instagrameri, jurnaliști de travel, persoane publice pasionate de călătorii a căror activitate este urmărită de milioane de persoane din întreaga lume participă la conferința "How to promote the capital of Romania".

În afară de această conferință, în cadrul "Experience Bucharest", proiect prin care se urmărește promovarea Capitalei țării la nivel mondial prin intermediul persoanelor influente în mediul online din domeniul călătoriilor și turismului individual, vor avea loc tururi și experiențe de turism alternativ, petreceri de socializare.

"Experience Bucharest" este un proiect al comunității Travel Massive Romania, o organizație non-profit internațională, și se desfășoară de vineri până pe 16 mai, la București.

"Sunt peste 40 de tururi și experiențe alternative de tot felul, de la vizite ale clădirilor abandonate, vânătoare de comori arhitecturale în Cotroceni, descoperirea parcurilor din București pe bicicletă, participarea și alergarea la maratorul internațional ce se desfășoară weekend-ul acesta la București", a declarat Tudor Maxim, fondator "Experience Bucharest".

Potrivit acestuia, cei 100 de invitați pot alege câte patru dintre cele 40 de tururi și experiențe.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: