Renault-Nissan a reluat productia la majoritatea fabricilor

Data publicarii: 16-05-2017 | Economie

Alianta constructorilor auto Renault-Nissan a anuntat luni ca productia a revenit la normal in aproape toate fabricile sale, dupa ce un val de atacuri cibernetice simultane la nivel global a afectat activitatea la mai multe uzine ale aliantei, transmite Reuters.

Renault, împreună cu partenerul său japonez, a fost singurul mare producător auto afectat de valul masiv de atacuri cibernetice simultane, care a lovit aproape 150 de țări, producția fiind oprită în Franța (Sandouville), România (Mioveni) și în Slovenia.

"Toate facilitățile grupului Renault sunt operaționale, cu excepția uzinei de la Douai care va redemara activitatea mâine (marți, n.r.)", a declarat un purtător de cuvânt de la Renault, adăugând că producția pierdută va fi recuperată iar impactul financiar nu a fost încă stabilit.

Uzina Renault de la Douai, nordul Franței, este facilitatea unde sunt produse modelele premium marca Renault, inclusiv sedanul Talisman și crossover-ul Espace.

În România, activitatea Uzinelor Dacia de la Mioveni a revenit luni la normal, după înlăturarea efectelor atacului cibernetic de la sfârșitul săptămânii trecute. Conform Direcției de Comunicare din cadrul Grupului Renault România, întreruperea temporară a activității a fost necesară pentru a proteja compania de efectele atacului cibernetic.

Principalii rivali ai Renault-Nissan par să nu fi fost afectați de atacul cibernetic. PSA Group, Fiat Chrysler, Volkswagen, Daimler, Toyota și Honda au informat că activitatea uzinelor lor nu a fost afectată.

Vineri, un atac informatic "la nivel global" și calificat drept "incident major" de către Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a blocat calculatoarele a numeroase spitale din această țară, un atac similar înregistrând și mari companii spaniole, printre care Telefonica. Acest virus criptează datele existente pe un computer, cu scopul de a cere proprietarului o răscumpărare în schimbul unei chei de deblocare.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: