Ancheta a UE asupra preturilor abuzive la medicamentele Aspen pentru tratamentul cancerului

Data publicarii: 16-05-2017 | Economie

Comisia Europeana a deschis luni o ancheta care il vizeaza pe producatorul sud-african de medicamente Aspen Pharmacare pentru a stabili daca acesta a profitat de pozitia sa dominanta pentru a impune preturi excesive pentru cinci medicamente folosite la tratamentul cancerului, informeaza AFP.

Este prima dată când Executivul european, gardianul concurenței în UE, deschide o anchetă asupra tarifelor excesive din industria farmaceutică, care este criticată pentru tarifele sale în special în SUA.

"Atunci când prețul unui medicament înregistrează o creștere bruscă de câteva sute de procente există motive pentru Comisia Europeană să analizeze acest lucru", a declarat comisarul european pentru Concurență, Margrethe Vestager.

Executivul comunitar vrea să afle dacă Aspen Pharmacare a introdus creșteri importante și nejustificate de prețuri și dacă a retras sau a amenințat că va retrage medicamentele sale, de pe unele piețe din UE.

Investigația Comisiei Europene va acoperi întreaga Europă, exceptând Italia, care deja a amendat compania sud-africană cu cinci milioane de euro în luna octombrie a anului trecut pentru a majorat cu până la 1.500 de procente prețurile la unele medicamente.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: