Rovana Plumb: Obiectivul de absorbtie a fondurilor europene este 9%, iar anul viitor va fi 26%
Data publicarii: 20-05-2017 | EconomieMinistrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat vineri, la Petrosani, ca obiectivul stabilit pentru acest an in absorbtia fondurilor europene este de 5,2 miliarde de euro, adica 9% din totalul sumelor disponibile pentru Romania, urmand ca pentru anul 2018 acesta sa fie de 26%, ceea ce ar reprezenta o dublare a valorii in cifre absolute.
"Obiectivul pe care ni l-am propus pentru anul 2017 este de a aduce în țară 5,2 miliarde de euro. Acestea se compun din 1,9 miliarde de euro pe politica de coeziune, iar diferența este pe plăți directe, pilonul 2 al UE de dezvoltare — Politica agricolă comună. (...) Pentru anul următor obiectivul este de 26%, ceea ce înseamnă dublarea sumei (din anul 2017, n.r.)", a spus ministrul Fondurilor Europene.
Oficialul guvernamental a menționat că pentru creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, ministerul de resort a inițiat o caravană care se va deplasa în toate regiunile țării și va oferi consiliere în vederea facilitării accesării acestui gen de finanțări nerambursabile.
Caravana va explica și demonstra modul în care se pot accesa fondurile europene și va culege informații de la potențialii beneficiari, propuneri și soluții pentru simplificarea procedurilor de accesare, ținând cont de regulamentele europene.
Ministrul Rovana Plumb s-a aflat vineri la Petroșani, unde a semnat un contract în valoare de 90 de milioane de euro cu operatorul regional de apă SC Apa Serv Valea Jiului SA, prin care o parte din infrastructura de apă și canalizare din Valea Jiului va fi reabilitată până în anul 2023.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman
- Revolut anunță actualizarea IBAN-urilor locale și operaționalizarea sucursalei românești
- Schneider Electric colaborează cu GR3N pentru reciclarea plasticului și promovarea circularității în industria chimică
- NewCold intra in Romania prin achizitia unui teren de 9 hectare in nordul Bucurestiului
- EY: Cererea globală pentru vehicule electrice încetinește, pe fondul lipsei infrastructurii de încărcare
- Opinie Deloitte: Peste 5.000 de companii din Romania au de intocmit rapoarte de durabilitate in 2025-2026. Ce presupun aceste cerinte de raportare?
- Opinie Deloitte: UE interzice comertul cu produse obtinute din defrisari. Ce obligatii au importatorii si exportatorii?
- Revolut a ajuns la 4 milioane de clienți persoane fizice în România
- Deloitte Romania si Reff & Asociatii au asistat Nokian Tyres in obtinerea ajutorului de stat in valoare de 99,5 milioane de euro pentru noua fabrica de la Oradea
- Studiu Deloitte: cheltuielile cu inceperea anului scolar stagneaza in 2024
- Deloitte România a asistat dezvoltatorul imobiliar AFI Europe în achiziția clădirii Bucharest Financial Plaza