Vasilescu:Eu sper ca Parlamentul sa se miste suficient de repede si sa treaca din nou legea salarizarii,daca presedintele nu o va promulga

Data publicarii: 30-05-2017 | Economie

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, spera ca Parlamentul Romaniei sa se miste "suficient de repede" si sa treaca din nou legea salarizarii unitare, in cazul in care presedintele Romaniei nu o va promulga si o va retrimite in Parlament, insa mentine termenul de adoptare la 1 iulie.

"Ce plan de rezervă ar putea să fie, dacă președintele e nemulțumit și o întoarce? Eu sper că Parlamentul României se va mișca suficient de repede, să o treacă din nou prin Comisie și prin Plen ca să putem să o adoptăm de la 1 iulie. Dacă nu se poate adopta de la 1 iulie, să o adopte de la 1 august, adică o să intre în vigoare cu data de 1 august, dar eu sper să nu fie cazul. Adică chiar nu văd care ar putea să fie nemulțumirea președintelui Klaus Iohannis, pentru că din câte am înțeles, s-a manifestat doar în legătură cu administrația publică locală. Gândiți-vă și dumneavoastră că tot ce înseamnă organizații profesionale ale primarilor, președinților de consilii județene, absolut toată lumea, în unanimitate, a votat ca să se facă această descentralizare financiară, dar știți care e culmea? Acum câțiva ani, aceleași sindicate, care vin acum și spun că vor protesta în stradă, au făcut o cerere la Avocatul Poporului ca Legea 284 să fie atacată la Curtea Constituțională, tocmai pentru că nu respecta acel principiu al autonomiei locale și al autonomiei financiare", a mai spus Olguța Vasilescu.

Amendamentele pe proiectul Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice au intrat luni, la ora 17:00, în dezbateri în Comisia pentru muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților, iar acestea vor continua marți de la ora 9:00.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: