Bulgaria, Romania si Cehia au suspendat importul de muncitori din Coreea de Nord (raport)

Data publicarii: 30-05-2017 | Economie

Bulgaria, Romania si Cehia au suspendat importul de muncitori din Coreea de Nord, pe fondul acuzatiilor ca autoritatile de la Phenian retin banii castigati in strainatate de cetateni nord-coreeni, potrivit unui raport al unei organizatii pentru protectia drepturilor omului din Coreea de Sud, informeaza agentia de presa Yonhap.

"Bulgaria, Cehia și România au stabilit un precedent prin încetarea importurilor de muncitori, după descoperirea condițiilor la care sunt supuși lucrătorii nord-coreeni de peste hotare", susține organizația Database Center for North Korean Human Rights care are sediul la Seul, într-un raport care a fost prezentat în comun cu Universitatea Leiden din Olanda la o conferință organizată la Haga la începutul acestei luni. "Suspendarea primirii de muncitori nord-coreeni de către cele trei țări est-europene este un exemplu prin care statele iau măsuri împotriva extorcării muncitorilor", se mai arată în raportul organizației pentru apărarea drepturilor omului.

Exportul de forță de muncă este considerat o sursă importantă de venit pentru Coreea de Nord dar deseori regimul de la Phenian este acuzat de sclavie modernă, din pricina condițiilor dure de muncă și a extorcării persoanelor care lucrează în străinătate.

Se estimează că aproximativ 50.000-60.000 de nord-coreeni lucrează în străinătate, în special în industria minieră, forestieră, textile și construcții. Coreea de Nord ar primi anual peste 100 de milioane de dolari de pe urma cetățenilor săi care muncesc în străinatate.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: