Activele nete ale fondurilor de investitii au crescut cu 1,5% in mai, pana la 25,8 miliarde de lei
Data publicarii: 15-06-2017 | EconomieActivele nete ale celor 188 de fonduri deschise si inchise, locale si straine, au crescut cu 1,5% in mai, pana la 25,8 miliarde de lei (5,65 miliarde de euro), inregistrand un avans de 3,4% in anul 2017, potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania, remise miercuri AGERPRES.
Subscrierile nete ale lunii mai au fost de 133,5 milioane de lei (29,3 milioane de euro).
Activele nete ale fondurilor deschise locale au crescut cu 1,2%, până la 22,42 miliarde de lei (4,9 miliarde de euro), iar avansul în anul curent a fost de 2,5%.
Fondurile deschise locale au înregistrat, în mai, intrări nete de 101,8 milioane de lei (22,4 milioane de euro), fiind vizate fondurile diversificate (50,4 milioane de lei, cele de randament absolut (28,9 milioane de lei), cele de obligațiuni (20,8 milioane de lei), cele de acțiuni (16,5 milioane de lei) și cele cu capital garantat (6,2 milioane de lei). Pe de altă parte, au fost înregistrate ieșiri nete la fondurile reunite sub categoria ''altele'' (-16,2 milioane de lei) și cele monetare (-4,7 milioane de lei).
Activele nete exprimate în lei ale fondurilor deschise străine distribuite în România au crescut cu 3,1% comparativ cu luna aprilie, până la nivelul de 2,86 miliarde de lei (625,3 milioane de euro) și au înregistrat în acest an o creștere de 10%.
Fondurile deschise străine distribuite în România, cu o pondere de 11,3% în totalul activelor fondurilor deschise de investiții, au înregistrat în mai intrări nete de 34 milioane de lei (7,5 milioane de euro).
Activele nete ale celor 19 fonduri închise (locale și străine, cu excepția SIF și FP) au sporit cu 4,1% în luna raportată, până la 546,9 milioane de lei (119,7 milioane de euro). Aceste fonduri au înregistrat ieșiri nete de 2,2 milioane de lei (480.000 euro) și au avut o creștere a activelor nete în acest an de 10,9%;
Asociația Administratorilor de Fonduri este organizația profesională neguvernamentală a operatorilor din industria Organismelor de Plasament Colectiv din România care reunește 21 societăți de administrare a investițiilor (S.A.I.), Fondul Proprietatea, 4 Societăți de Investiții Financiare (S.I.F.) și 4 bănci depozitare.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări