Activele nete ale fondurilor de investitii au crescut cu 1,5% in mai, pana la 25,8 miliarde de lei
Data publicarii: 15-06-2017 | EconomieActivele nete ale celor 188 de fonduri deschise si inchise, locale si straine, au crescut cu 1,5% in mai, pana la 25,8 miliarde de lei (5,65 miliarde de euro), inregistrand un avans de 3,4% in anul 2017, potrivit datelor Asociatiei Administratorilor de Fonduri din Romania, remise miercuri AGERPRES.
Subscrierile nete ale lunii mai au fost de 133,5 milioane de lei (29,3 milioane de euro).
Activele nete ale fondurilor deschise locale au crescut cu 1,2%, până la 22,42 miliarde de lei (4,9 miliarde de euro), iar avansul în anul curent a fost de 2,5%.
Fondurile deschise locale au înregistrat, în mai, intrări nete de 101,8 milioane de lei (22,4 milioane de euro), fiind vizate fondurile diversificate (50,4 milioane de lei, cele de randament absolut (28,9 milioane de lei), cele de obligațiuni (20,8 milioane de lei), cele de acțiuni (16,5 milioane de lei) și cele cu capital garantat (6,2 milioane de lei). Pe de altă parte, au fost înregistrate ieșiri nete la fondurile reunite sub categoria ''altele'' (-16,2 milioane de lei) și cele monetare (-4,7 milioane de lei).
Activele nete exprimate în lei ale fondurilor deschise străine distribuite în România au crescut cu 3,1% comparativ cu luna aprilie, până la nivelul de 2,86 miliarde de lei (625,3 milioane de euro) și au înregistrat în acest an o creștere de 10%.
Fondurile deschise străine distribuite în România, cu o pondere de 11,3% în totalul activelor fondurilor deschise de investiții, au înregistrat în mai intrări nete de 34 milioane de lei (7,5 milioane de euro).
Activele nete ale celor 19 fonduri închise (locale și străine, cu excepția SIF și FP) au sporit cu 4,1% în luna raportată, până la 546,9 milioane de lei (119,7 milioane de euro). Aceste fonduri au înregistrat ieșiri nete de 2,2 milioane de lei (480.000 euro) și au avut o creștere a activelor nete în acest an de 10,9%;
Asociația Administratorilor de Fonduri este organizația profesională neguvernamentală a operatorilor din industria Organismelor de Plasament Colectiv din România care reunește 21 societăți de administrare a investițiilor (S.A.I.), Fondul Proprietatea, 4 Societăți de Investiții Financiare (S.I.F.) și 4 bănci depozitare.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri
- EY România: Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii - unde e România?
- Meta Estate Trust anunță un profit net de aproape 11 milioane de lei în 2024, creștere de 15%
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile