Teodorovici: S-ar fi putut face mult mai multe la Finante in special, dar si pe celelalte portofolii
Data publicarii: 15-06-2017 | EconomieMinisterul Finantelor trebuie sa fie preocupat de ce face fiecare dintre celelalte ministere, dar pe toate portofoliile s-ar fi putut face mai mult, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Eugen Teodorovici, presedintele Comisiei de buget din Senat.
'Sigur s-ar fi putut face mult mai multe la Finanțe în special, dar și pe celelalte portofolii. Ministerul de Finanțe trebuie să înțeleagă că nu trebuie să aibă o abordare contabilă. Ministerul Finanțelor trebuie să fie preocupat de ce face fiecare dintre celelalte ministere. Orice întârziere pe aceste sectoare, cum ar fi cel al Fondurilor Europene, îi afectează ceea ce dânsul a planificat pentru 2017 ca buget, creștere economică și multe altele', a spus Teodorovici.
El a precizat că și-ar fi dorit să vadă un proiect privind Legea redevențelor.
'Nu am văzut nimic pe Legea redevențelor. Vorbim de mulți ani. Avea un proiect doamna Dragu (Anca Dragu, fost ministru de Finanțe, n.r.), din 2015, deja încheiat, finalizat, discutat cu Fondul Monetar Internațional și pe care nici astăzi nu îl văd supus atenției și dezbaterii publice', a mai arătat senatorul.
Într-o conferință organizată miercuri de Camera de Comerț și Industrie a României în parteneriat cu INAC, Teodorovici a declarat că ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, este contabil în tot ceea ce face, inclusiv în coordonarea și gestionarea Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), unde sunt aceiași oameni ca nărav și pricepere.
El a răspuns unei întrebări venite din partea Andreei Paul, potrivit căreia ministrul Finanțelor a afirmat că "o cauză a nerealizării investițiilor în România nu este lipsa de capacitate administrativă în legătură cu întocmirea de proiecte, ci lipsa unei legislații coerente în materie de achiziții publice".
"M-am uitat așa, fără să vreau, la ce a spus domnul ministru al Finanțelor, actual contabil și ministru de Finanțe, Viorel Ștefan, contabil prin tot ceea ce face, inclusiv modul în care coordonează și gestionează ANAP astăzi. După un an și șase luni de ANAP, sub o anumită conducere, discutăm astăzi despre aceleași probleme. Vreau să le văd clarificate. Domnul Ștefan se înșeală foarte mult când spune că este nevoie doar de o clarificare legată de cadrul legislativ. Este o problemă, într-adevăr, partea de legislație, anume că ce s-a trimis în octombrie 2015 în Parlament, cele patru legi aveau o formă, dar, așa cum se face în Parlament, mai mult se strică decât se face bine. Din păcate, au venit foarte multe amendamente de la colegii din cele două camere. Astăzi e din ce în ce mai greu de înțeles și de aplicat, după care ANAP a scos niște norme tipice ANAP", a spus Teodorovici.
De asemenea, acesta a precizat că a reușit să schimbe doar numele instituției din ANRMAP în ANAP, însă "oamenii sunt aceiași ca nărav și ca pricepere".
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY: Lipsa de abilități și legislație împiedică adoptarea extinsă a GenAI de serviciile financiare din Europa
- SigurantaOnline: Cum să evitați capcanele digitale în sezonul cadourilor
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări