KMG International a transferat peste 32 milioane tone titei prin Terminalul Maritim de la Marea Neagra in 10 ani
Data publicarii: 25-06-2017 | EconomieVolumul de titei transferat de catre KMG International prin terminalul offshore operat in Marea Neagra a ajuns, in prima jumatate a anului 2017, la peste 32 milioane de tone, de la punerea sa in functiune in 2009, se arata intr-un comunicat al companiei remis, sambata, AGERPRES.
Lucrările de construcție ale terminalului aflat la 8,8 kilometri în largul Mării Negre au început în 2007 iar investiția totală a depășit 100 milioane dolari.
'În 10 ani de când am început operațiunile în Marea Neagră, activitățile și performanțele au crescut de la an la an. În 2016, cantitatea totală transferată prin toate terminalele gestionate de către Midia Marine Terminal a fost de peste 11 milioane de tone de materie primă și produse petroliere', a declarat Ioan Taus, directorul general al companiei Midia Maritime Terminal.
Situat în portul Midia, terminalul este coordonat de către firma Midia Marine Terminal (MMT) care gestionează activitățile de aprovizionare ale Portului Midia și ale rafinăriilor Petromidia și Vega, operate de Grup. Prin danele gestionate de companie se înregistrează anual un tranzit de peste 550 de nave și un transfer de circa 2 milioane de tone de produse petroliere, GPL, etilenă și materii prime, produsele fiind livrate atât pe plan intern cât și la export.
Prin terminalul maritim sunt transferate aproximativ 5 milioane de tone de țiței pe an, cantitate tranzitată de 50 de nave petroliere. Peste 350 de nave au descărcat țiței prin terminalul maritim, de la punerea acestuia în funcțiune.
Peste 3,5 milioane de tone de produse combustibile și GPL au fost încărcate și descărcate prin intermediul rampelor rafinăriilor Petromidia și Vega, cu 60.000 de cisterne feroviare folosite și peste 35.000 de camioane de transport.
Terminalul maritim operat de Midia Marine Terminal la Marea Neagră asigură tranzitul țițeiului către rafinăria Petromidia, aproximativ 40% din volumul rafinat în România. Cu o capacitate de tranzit estimată la 24 milioane de tone pe an, terminalul petrolier poate primi nave de până la 160.000 tdw.
"Prin gestionarea terminalului maritim offshore, compania a redus astfel distanța cu aproximativ 33 km față de ruta portului Constanța, permițând reducerea cu aproximativ 7 dolari pe tonă a costurilor de furnizare. Astfel, investiția de 100 milioane dolari pentru construcția terminalului petrolier a fost amortizată în numai 5 ani de la punerea sa în funcțiune. În 2015, sistemul de tranzit al țițeiului prin terminal a fost înlocuit, ca rezultat al lucrărilor obligatorii de mentenanță efectuate. Investițiile au fost de 3,5 milioane dolari", se precizează în comunicatul citat.
Membru al KMG International, Midia Marine Terminal a fost înființat în 2007, preluând administrarea danelor din portul Midia de la Rompetrol Logistics, companie ce a dezvoltat operațiuni în acest domeniu din 2001. Acest terminal este singurul terminal criogenic la Marea Neagră. Midia Marine Terminal și-a crescut flota de nave în 2015 iar în prezent operează trei remorchere — Tirreno, pentru asistență la gestionarea petrolierelor de 150.000 tdw, București și Astana, pentru manevrarea furtunelor, mentenanță offshore și lucrări, suport și asistență la scufundări pentru navele din portul Midia. Flota MMT include și o barcă pilot și două bărci de lucru.
Prezența KazMunayGas în arcul geografic conectând Mărea Caspică (Kazakhstan, Georgia) și Mărea Neagră (Ucraina, Moldova, România, Bulgaria) cu Europa de Vest este asigurat prin Midia Marine Terminal. Țițeiul este tranzitat către rafinăria Petromidia ce funcționează într-un sistem integrat cu Rafinăria Vega și care este totodată singurul producător petrochimic în România. Produsele finite sunt livrate pieței interne și țărilor din regiunea Mării Negre.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie
- Studiu EY: Trei din patru departamente juridice își perfecționează strategiile de tehnologie și date, dar numai 25% prioritizează GenAI
- Alegerile prezidențiale aduc calm pe piețele financiare: leul rămâne stabil, investitorii mizează pe continuitate
- Studiu EY: Consumatorii caută forme de divertisment locale și live în contextul incertitudinii globale, însă tehnologia rămâne un element esențial