Laufer: Avem 13.500 de firme pana acum in programul Start-Up Nation; ritmul de inscriere este de 4 proiecte pe minut
Data publicarii: 15-07-2017 | EconomieUn numar de 13.500 de firme s-au inscris pana vineri dimineata in programul Start-Up Nation, peste numarul maxim de 10.000 de societati care pot beneficia in acest an de finantare, iar ritmul inscrierilor este de patru proiecte pe minut, a declarat, vineri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer.
Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO
"În ultimele două zile s-au înscris peste 5.000 de firme în program, ceea ce mă bucură foarte mult și înseamnă că multe dintre firmele care erau în stand-by au reușit totuși să scoate actele în timp util și să se înscrie în program. În această dimineață aveam 13.500 de planuri de afaceri depuse, 22.000 de useri pe aplicație și un buget total estimat la 2,7 miliarde, iar rata de înscriere în acest moment este de patru proiecte pe minut", a spus Laufer, prezent la conferința organizată de Consiliul Național pentru IMM-uri, cu ocazia a 25 de ani de activitate.
El a arătat că urmează o evaluare foarte strictă a proiectelor, urmând să fie organizată o sesiune suplimentară în cazul în care o parte dintre firme nu sunt eligibile sau vor renunța.
"Cei 500.000 de lei alocați din fonduri europene sunt deja absorbiți de proiectele depuse, ceea ce înseamnă că putem cere bani în plus pentru acest program. Sesiunea de înscriere se va închide astăzi (vineri — n.r.) la ora 20:00. Prelungirea pe care am vrut-o a fost pentru aceste firme care m-au atenționat că nu reușesc să depună în timp util. Se pare că foarte multe dintre ele au reușit", a continuat Laufer.
El a adăugat că datele de joi dimineață arătau că erau depuse 10.500 de proiecte, cu 24.000 de locuri de muncă noi, ceea ce înseamnă că mulți dintre aplicanți au ales să înființeze mai mult de un loc de muncă, cerință obligatorie.
În topul județelor se afla Bucureștiul, cu 1.406 dosare, Cluj — 1.223 dosare, Timișoara și Iași, cu circa 500 de dosare fiecare.
Întrebat de ce a vrut la un moment dat să prelungească termenul de depunere a proiectelor cu încă două săptămâni, Laufer a explicat că, în urmă cu o săptămână, gradul de înscriere nu era satisfăcător, iar la ANAF și ONRC au apărut probleme tehnice, astfel că a dorit să se asigure că toți cei care vor să se înscrie au ocazia. Între timp, problemele tehnice s-au rezolvat, a precizat Laufer.
Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maximă pe care o poate primi o firmă este de 200.000 de lei.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău