Laufer: Avem 13.500 de firme pana acum in programul Start-Up Nation; ritmul de inscriere este de 4 proiecte pe minut
Data publicarii: 15-07-2017 | EconomieUn numar de 13.500 de firme s-au inscris pana vineri dimineata in programul Start-Up Nation, peste numarul maxim de 10.000 de societati care pot beneficia in acest an de finantare, iar ritmul inscrierilor este de patru proiecte pe minut, a declarat, vineri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer.
Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO
"În ultimele două zile s-au înscris peste 5.000 de firme în program, ceea ce mă bucură foarte mult și înseamnă că multe dintre firmele care erau în stand-by au reușit totuși să scoate actele în timp util și să se înscrie în program. În această dimineață aveam 13.500 de planuri de afaceri depuse, 22.000 de useri pe aplicație și un buget total estimat la 2,7 miliarde, iar rata de înscriere în acest moment este de patru proiecte pe minut", a spus Laufer, prezent la conferința organizată de Consiliul Național pentru IMM-uri, cu ocazia a 25 de ani de activitate.
El a arătat că urmează o evaluare foarte strictă a proiectelor, urmând să fie organizată o sesiune suplimentară în cazul în care o parte dintre firme nu sunt eligibile sau vor renunța.
"Cei 500.000 de lei alocați din fonduri europene sunt deja absorbiți de proiectele depuse, ceea ce înseamnă că putem cere bani în plus pentru acest program. Sesiunea de înscriere se va închide astăzi (vineri — n.r.) la ora 20:00. Prelungirea pe care am vrut-o a fost pentru aceste firme care m-au atenționat că nu reușesc să depună în timp util. Se pare că foarte multe dintre ele au reușit", a continuat Laufer.
El a adăugat că datele de joi dimineață arătau că erau depuse 10.500 de proiecte, cu 24.000 de locuri de muncă noi, ceea ce înseamnă că mulți dintre aplicanți au ales să înființeze mai mult de un loc de muncă, cerință obligatorie.
În topul județelor se afla Bucureștiul, cu 1.406 dosare, Cluj — 1.223 dosare, Timișoara și Iași, cu circa 500 de dosare fiecare.
Întrebat de ce a vrut la un moment dat să prelungească termenul de depunere a proiectelor cu încă două săptămâni, Laufer a explicat că, în urmă cu o săptămână, gradul de înscriere nu era satisfăcător, iar la ANAF și ONRC au apărut probleme tehnice, astfel că a dorit să se asigure că toți cei care vor să se înscrie au ocazia. Între timp, problemele tehnice s-au rezolvat, a precizat Laufer.
Programul Start-Up Nation are un buget de 1,7 miliarde de lei în acest an, iar suma maximă pe care o poate primi o firmă este de 200.000 de lei.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online
- Copiii intră în vacanță, hackerii nu - Sfaturi ARB pentru siguranța online în familie