Amenzi de 38.000 de lei, aplicate unor unitati situate pe litoral, dupa controale ale ANSVSA
Data publicarii: 20-07-2017 | EconomieMai multe unitati au fost sanctionate contraventional cu amenzi in valoare de 38.000 de lei in urma controalelor desfasurate pe litoral de inspectorii sanitari-veterinari in perioada 17 - 19 iulie, informeaza Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).
Potrivit unui comunicat al instituției, remis miercuri AGERPRES, seria controalelor în unitățile amplasate în cele șapte zone de interes turistic — Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia — a continuat și în acest început de săptămână.
În acest context, inspectorii sanitari veterinari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat 74 de unități, iar pentru abaterile de la legislație șase restaurante, trei patiserii, două unități tip fast food, două magazine alimentare, o pizzerie, o gelaterie, o pensiune, un bufet, un bar și un laborator de patiserie au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 38.000 de lei pentru deficiențe precum: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
În plus, în data de 17.07.2017, la solicitarea Poliției de Frontieră — Garda de Coastă, o echipă de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat în portul Constanța, unde a constatat abateri de la legislație. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei și s-au reținut 373 kilograme de pește, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.
"Litoralul românesc este sigur din punct de vedere al siguranței alimentare. Sigur, lucrurile sunt perfectibile, nimic nu e perfect, dar în fiecare an încercăm să fim mai buni. Sfatul pentru consumatori este să își achiziționeze produsele din unități înregistrate și autorizate sanitar-veterinar, să nu se bucure la chilipiruri, să nu se bucure la produsele 'pseudo tradiționale', care se regăsesc la tot felul de colțuri de stradă sau pe mai știu eu unde, de-a lungul traseelor turistice sau șosele, să nu își țină produsele, indiferent că vorbim despre cei care se deplasează la mare pe malul Mării Negre sau în alte zone cu potențial turistic, să nu își lase produsele un timp îndelungat sub influența razelor de soare. Acum sunt peste tot magazine alimentare de unde pot fi achiziționate, sunt numeroase, să nu ia cantități mari. Odată început un produs, este indicat să fie consumat până la capăt. Nu este indicată reambalarea produselor, nu este indicat contactul acestora cu alte categorii de produse... norme generale, norme generale care se cer a fi respectate în primul rând pentru binele nostru. De asemenea, în condițiile în care sesizează neconformități, ei le pot comunica și cu maximă promptitudine le identificăm și bineînțeles că le și rezolvăm', a declarat președintele ANSVSA, Geronimo Brănescu.
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat la începutul lunii iulie, la Constanța, "Comandamentul Sezon Estival 2017".
"Scopul acestui Comandament este de a contribui, prin derularea activităților specifice, la protejarea sănătății publice și, implicit, a intereselor turiștilor aflați în vacanță pe litoralul românesc", se menționează într-un comunicat al instituției remis pe 6 iulie AGERPRES.
Conform sursei citate, în perioada 3 iulie — 3 septembrie 2017, echipe de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor verifica modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu EY Vehicule Electrice: Încărcarea inteligentă și bidirecțională devin esențiale pentru reducerea costurilor, stabilitatea rețelei și integrarea de regenerabile
- Piata hoteliera din Romania atinge un nou maxim, inregistrand cel mai mare numar de turisti din ultimele 3 decenii
- Banca Transilvania - rezultate financiare 2024
- Grupul BCR, rezultate 2024
- Banca Transilvania și OTP Bank România au devenit o singură bancă
- Studiu Deloitte: utilizarea inteligenței artificiale generative va dubla consumul de energie electrică al centrelor de date la nivel global până în 2030
- Cushman & Wakefield Echinox a asistat Kinstellar pe parcursul întregului proces de relocare a biroului în Globalworth Tower
- Studiu Deloitte: companiile imobiliare din sectorul comercial estimeaza o crestere a veniturilor in 2025
- Deloitte România a asistat investitorul imobiliar M Core Group în preluarea unui portofoliu de șapte mall-uri de la MAS PLC
- Rating VEKTOR maxim pentru comunicarea BT din 2024 cu investitorii și acționarii
- Record: Utilizatorii Revolut din România au realizat peste un miliard de tranzacții, în 2024
- Polița de călătorie standard nu acoperă accidentele survenite în timpul practicării sporturilor de iarnă
- EY România - Regulamentul UE împotriva defrișărilor: riscuri mari și amenzi de 4% pentru companii
- EY România - Directiva DEBRA încurajează companiile să-și finanțeze investițiile mai mult prin capitaluri proprii în detrimentul împrumuturilor la terți
- DAN AIR a transportat 206.000 de pasageri în primul an de operare în Bacău