Agentiile de turism au avut de sarbatori incasari totale de aproape 50 milioane euro

Data publicarii: 02-01-2007
Agentiile de turism au inregistrat, in perioada sarbatorilor de iarna, incasari totale de circa 50 milioane euro, iar pachetele turistice de Craciun si Revelion s-au vandut in proportie de aproape 100%, a declarat, ofiterul de presa al ANAT, Traian Badulescu. "Sarbatorile de iarna de anul acesta au fost un succes pentru agentiile romanesti de turism, care au inregistrat incasari totale de circa 50 milioane euro, iar pachetele de servicii turistice pentru Craciun si Revelion, atat in tara, cat si in strainatate, au fost vandute intr-o proportie care a mers de la 95% la 100%", a spus purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

"In prima parte a anului 2007, vor continua sa se vanda foarte bine pachetele turistice pentru statiuni montane, atat in tara, cat si in strainatate, in special pentru statiunile de schi", a mai spus Traian Badulescu.

"In 2007, toate sectoarele turismului romanesc vor inregistra cresteri ale afacerilor, intre 10 si 20%. Totusi, estimam ca cel mai mult va creste turismul extern, datorita libertatii de miscare castigate de romani odata cu aderarea la Uniunea Europeana. Pe acest segment, estimam o crestere de circa 30%".

La jumatatea lunii decembrie 2006, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Daniel Vasilescu, declara ca ca anul 2007 nu va aduce majorari de preturi si tarife in ceea ce priveste serviciile turistice din Romania, in pofida scumpirilor anuntate de guvern, la gaze, curent electric, combustibili si alte produse si servicii.

"Am luat in calcul scumpirile anuntate de guvern, la gaze, curent electric, combustibili si alte produse si servicii si consideram ca anul 2007 nu va aduce scumpiri semnificative la tarifele serviciilor turistice din Romania", a spus Daniel Vasilescu.

"Aderarea la UE va aduce noi oportunitati de dezvoltare pentru turismul romanesc, mai ales in domeniul fondurilor structurale care vor putea fi accesate pentru investitii, dar autoritatile si companiile din acest sector trebuie sa rezolve o serie de probleme, cum sunt lipsa infrastructurii, a resurselor umane si a calitatii serviciilor", a mai spus atunci Daniel Vasilescu.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: