Japonia vrea sa stranga 13 miliarde de dolari din vanzarea de actiuni Japan Post
Data publicarii: Astazi, 05-09-2017 | EconomieGuvernul japonez se pregateste sa vanda o participatie de aproximativ 1.400 miliarde yeni (13 miliarde de dolari) la Japan Post Holdings Co Ltd, o operatiune de plasare de actiuni care ar urma sa aiba o amploare similara cu oferta publica initiala din 2015 a operatorului postal nipon, au declarat luni pentru Reuters mai multe surse din apropierea acestui dosar.
Potrivit surselor, Ministerul japonez de Finanțe intenționează să organizeze această ofertă secundară până la finele lui septembrie, iar luni reprezentanții ministerului s-au întâlnit cu mai multe bănci pentru a discuta vânzarea, al cărei preț și volum urmează să fie stabilit în perioada 5-27 septembrie, după ce va fi evaluat interesul investitorilor.
În prezent, acțiunile Japan Post se tranzacționează în intervalul 1.340 — 1.410 yeni, comparabil cu prețul de 1.400 de yeni pe acțiune, la cât s-a derulat oferta publică inițială din 2015.
Un purtător de cuvânt de la Japan Post a precizat că momentul în care va fi organizată vânzarea de acțiuni nu a fost decis, dar a refuzat să facă alte comentarii.
Acesta va fi primul plasament de acțiuni la operatorului poștal nipon după ce, în luna noiembrie 2015, guvernul nipon a strâns aproape 12 miliarde de dolari de pe urma unei oferte publice inițiale la Japan Post și cele două divizii financiare ale sale.
Operatorul poștal din Japonia are aproximativ 195.000 de angajați și 24.000 de oficii poștale. Japan Post gestionează și una dintre cele mai mari bănci nipone, Japan Post Bank, și cel mai mare asigurător nipon, Japan Post Insurance.
Până în anul fiscal 2022, Guvernul nipon, care deține 80% din acțiunile Japan Post, intenționează să vândă acțiuni la operatorul poștal în valoare de până la 36 de miliarde de dolari pentru a finanța o parte din lucrările de reconstrucție a zonelor din nordul Japoniei, afectate de seismul și tsunamiul devastator din luna martie 2011.
Sursa: Agerpress
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Fitch acordă Băncii Transilvania rating-ul investment grade
- Opinie Deloitte: Sanctiuni mai blande pentru erori in raportarea RO e-Transport la primele abateri
- Genesis Property: 6 angajați din 10 au revenit la modul de lucru full-time la birou. Top managerii vin cel mai des
- Programul de sustenabilitate Schneider Electric își urmărește obiectivele sale pentru 2024
- Impozitarea telemuncii transfrontaliere: tendințe și preocupări la nivel european
- Revolut lanseaza versiunea 5 a aplicatiei B2B, Revolut Business
- 500.000 de lei pentru proiecte de rezilienta climatica prin Platforma de mediu pentru Bucuresti, in parteneriat cu Orange Romania
- Studiu Deloitte: succesul organizațiilor din România depinde de adaptarea liderilor la piața muncii
- Deloitte Romania a asistat OMV Petrom in achizitionarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Studiu Deloitte: sapte din zece multinationale se asteapta la inmultirea obligatiilor de raportare fiscala, ca urmare a reglementarilor din ultimii ani
- Studiu EY: Profesia de control financiar va suferi modificări radicale în următorii 5 ani
- Stefanini Group îl numește pe Farlei Kothe în funcția de CEO pentru America de Nord, EMEA și APAC
- Punct de vedere EY România: Utilizarea Inteligenței Artificiale de către autoritățile fiscale: avantaje, riscuri și provocări
- OMV Petrom finalizează tranzacția cu Jantzen Renewables pentru achiziționarea mai multor proiecte de parcuri fotovoltaice
- Libra Internet Bank finanțează cu 7,5 milioane de euro construcția unui parc fotovoltaic de 23,1 MW în Teleorman